Pages

meh kalo nak beli =)

Thursday, August 25, 2011

contest CATALYST!

hahaha..
sameQom..

mcm yg korg bce.. ak nk wat citer pasal satu contest yg sdg blgsg nie..
hehehe.. xtau cmne tergerak aty ak nk ekut contest yg sdemikian.. hehe..
skrg ak dlm kssahan nk cri para pengelike..
ad sape2 yg bek hati x nk tlg??? hehehe...

sape2 nk join atau nk tlg like tu..
korg leh like page die dlu.. ni haa die nye link..
http://www.facebook.com/pages/Ca_shas-vco-dot-blogspot/221027774574275

then, like sy nye pic ek.. hehe.. xcomel mne pon.. tp ok ar gak.. hahaha (perasan sudah!)
ni link gmba ak tuu..
my cuweet pic.. (!)

hahahaha.. ni alternatif ak nk cri para pngelike.. korg tolong2 la ek.. cayang korg smue.. !!
tenkiu..

kalo ad pape cdgn nk meraih pengelike,sila tggalkn komen.. ok?! ^_^

Tuesday, August 23, 2011

RAYA?? part 1

uwaaa.. bape ari lagi nak rye?? xkn xkire kowt~ hahahaha!
ak tau awl ag nk post citer psal rye.. an3?? >_< tp ats idea dr "kwn"---->incik has (mmg nickname sbena), nk post citer tym ak brye kecik2 dhulu.. huhu

tepat pukul 8 malam! sehari sblm rye~ ak dh terpacak dpan tv..(!) hehehe.. tggu "atok" ksygn kitew wat pngumumam kat tv... eksaited sgt nk tau biler tarikh rye.. tym tu mmg kecoh ar.. siap men "teka2" ngan adik... hahahaha~ (haishhh) lgi eksaited giler2 ble esoknye RAYA! yuhuuu~ yayyyy! ehem2..( ad ke bdak2 yg dh besau wat cmni gak???? o.O )

PAGI RAYA
awal2 ag dh bangOn.. hehehe.. bdak2 yg salu bgn lewat Pon smgt bgun awal (ye dak?)
pagi2 ske sgt dpt tlg mak ssun mknn lam bekas... (ad agenda tersendiri)
mne2 biskut yg berkenan tu,mmg xmsuk bekas---------->masok mulut! hahahahahaha.. (habisla kalo mak ak bce nie.. adesss!)

ATOK
niii haa.. umah pertama yg wajib kitorg g.. syook hbis~ hehehe.. (pn ad agenda tersendiri)
tym ni la ktorg amik mse tuk bsalam-salamn ngan atok,nenek,pacik&macik.. dlm mse yg sme,diorg la sasaran tym ak kecik2----------------> DUIT RYE PELISS! (tuuuu diaaa... tanduk dh kua)
tu dululah, skrg WAT AGI.. hahahaha! (jgn refresh page ini,mmg ak wat agi.. XP)

SEKOLAH.. haaa~ ni la bnde yg paling ak lpe tym rye.. hehehe.. buku tolak ketepi(!) .. ^_^ nO buku2 tym rye.. pas abis cuti,bru terHegeh2 nk siapkn kje skolah.. (amik kaw!) =="

MERCUN?
errrr... xmo aihhh.. trauma ak.. sakit tau! xpasl2 tggal parut kat tgn... adeihhhhh.. mercon BALING yg paling selamat.. an3?? hahahahaha! (ad yg angguk kew??)

tu jew ar.. xleh citer lebiyh2.. tggu RAYA part 2 nnt K? (cuming soon--->after raya)





assalammualaikom.. slamat berpuasa!

(3 ari ag balik kpg!! oyeaaaaahhh~)


Sunday, August 21, 2011

Presentation yang >{^*&(>PL!!

Assalammualaikum! (jawab2!! kang dose lak bulan2 pose ni xjwb salam.. hehehe)

first of all.. nak ucap tenkiu kat semua yang sudi follow saya pnye blog.. walaupn xsecantik mne tp insyaAllah akan dibaiki dari masa ke masa (ntah betul x bm ak nie?? tatabahasa lari sdah~)
terima kasih jugak ngan admin2 and the geng dalam BLOGGER AREA yang menambahkan agi idea2 tuk blog saya.. (skema nye ayat ak..hukhuk.. yang penting ikhlas ni>_< )

erm.. ok2.. berbalik, terbalik dan apam balik kepada tajuk kat tue...(!) aku nak citer pasal "presentation"..
#saya---------------------->aku# sme jek!

PRESENTATION!
aku tau banyak yang xske bab2 kne present nie... dan aku adalah golongan yg sme.. malas la ble dsuruh present nie..
^_^ yang PAYAH nye,biler kne present dlm bhse inggeriS... mmg berTERABUR aku nye grammar..
sape yang fhm tu untungla,bagi yg ssah nk fhm tu mmg nasibla.. hahahaha.. padan muke!
^_<  tambahan lagi... (chewahh.. ayat!) bile kne present tu, ofkos la kne bercakap berMINUTE2 dpan smue org... xkirela dpn student ker,staff office ker,org kpg ker..huhu
konpem! nervous xkan lari pnye.. wlaupon dh prepare punye cantik,kalo dh depan org ramai tu-->KETAR LUTUT! hahahaha~
>_< satu agi yang xbest nye tym present nie----->orang byk tnye SOALAN!
aishhh... mmg rse nak CEKIK jer sape2 yg byk tnyer tu, tpi kne kawal jgak..(!) kang xpasal2 kne potong markah~ 3_3 apatah lagi kadang2,ada gak membe2 yang ske knekan kwn tym present; ditanye nye soklan yg diluar kemampuan OTAK tu berfikir... adeihh... janganla buli org yg kat depan tue~~ KESIANN

TIPS!

aku boleh bagi satu tips yang sangat2 berguna tym present.. insyaAllah yang slalu nervous berdiri kat depan tu konpem lancar je ckp.. betullll~ xcaye TRY ar.. hikhik.. TIPS die adalahhhhhh.. jeng jeng jeng!!


BACA AYAT KURSI SEBELUM PRESENT! (hati aku rase tenang biler bce ayat nie.. PASTIkan korg ikhlas tym present ek!)

kepada sesaper yg ad presentation tue,ALL THE BEST wat korang..




Saturday, August 13, 2011

kemaafan

hai... walaupun admin memang xde masa nk update blog,(byk sgt kje tertangguh) tapi kali ni admin sedaya upaya nak wat post pasal "kemaafan" ni... cetusan idea lepas bangun sahur ^_^


bismillahirahmannirahim...




"…dan (sebaliknya) hendaklah mereka memaafkan serta melupakan kesalahan orang-orang itu; tidakkah kamu suka supaya Allah mengampunkan dosa kamu? Dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani. "(al-Nuur (24) : 22)


memang x dinafikan, memberi kemaafan adalah perkara yang paling sukar untuk kita laksanakan apatah lagi jika kesalahan individu tersebut amat sukar untuk kita lupakan... tapi... sedarkah anda,sebagai insan yang lemah,kita xkan pernah lari daripada melakukan kesilapan... cuba bayangkan jika anda yang melakukan kesalahan tersebut,dan terlalu sukar untuk anda mendptkan kemaafan,tentu sekali anda merasa beban seumur hidup kerana kesalahan yang tidak dimaafi tersebut...

walaupun hati kita terhiris dgn perbuatannya, dan amat sukar untuk kita melupakannya... bukakanlah pintu hati kita untuk memberi kemaafan supaya hidup kita tidak dibayangi 'kisah pahit' itu selama-lamanya...



Firman Allah SWT:“Iaitu orang yang mendermakan hartanya pada masa senang dan susah, dan orang-orang yang menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang lain. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara yang baik.”(Surah Ali-Imran:134)


memberi kemaafan adalah suatu perbuatan yang amat mulia... selain itu,insyaAllah akan memberi ketenangan dalam hati kita... janganlah kita saling memusuhi sesama umat Islam,sesungguhnya perbuatan memusuhi itu yang membuatkan kita dipandang serong oleh penganut agama lain...

Tiada manusia yang sempurna melainkan saling menasihati antara satu sama lain bagi memperbetulkan kesilapan dan memperbaiki diri menjadi insan yang lebih baik.

sejujurnya... admin pun pernah dalam situasi itu... memang hati terasa tidak tenang selagi kesalahan yang admin pernah lakukan dulu tidak dimaafkan, alhamdulilah,selepas diberikan sedikit kemaafan seakan-akan admin mencapai ketenangan yang paling indah dalam hidup... syukur sangat2 bila kesalahan kita dimaafkan...
ada jugak kisah yang berlaku dalam hidup admin... apabila rakan yang amat kita percayai mengkhianati perasaan admin... memang xdinafikan, amat sakit hati admin...namun, tak guna kita menyimpan dendam sebab hati kita juga yang akan merasa sakit... admin mbuat keputusan untuk memaafkan beliau... alhamdulilah, ketenangan itu memang ada... kenangan itu masih ada,tersimpan jauh didasar hati,sebagai peringatan... =)


saya sayang semua orang!! ^^ xnak gaduh2... minta maaf kalau ada terlanjur kata-kata...
"i'm sorry!!"-------------->ekut gaya Amir Maharaja Lawak...~ hakhakhak.. XD


assalammualaikum...

Friday, August 12, 2011

Ramadhan sudah tiba!

yeay2!! raye! raye!
ups!
hehehehe... terexcited lak.. pose lu..
alhamdulilah... jmpe ag ngan bulan ramadhan tahun ni.. wpn xdpt smbut ngan femily tapi rye ttap sambut ngan diorg k! hahahaha... XD
xdinafikn, kali ni.. awal2 pose ag, byk dugaan yg ak trime.. wlaupapepn,ak ttap tabah mhadapinye! insyaAllah.. ak xkan JATUH dgn bgitu mudah.. doa2kn la ye..
agpn, tym pose nie la waktu tuk kte PUPUK byk2 kesabaran lam dri ktew.. AN3??
jwb "ye" je~

xlupe jgak.. bulan puase nie mberi BRITA BAIK tuk fmily ak...
HAPPY sgt2!!  ALHAMDULILAH (jgn lpe bsyukur!)
ape brite tu?? hehehe
actually, KAKAK kesayangan ak dh dpt kje!.. ringan ckit beban fmily ktorg..
ak leh tsnyum lebar.. ad la yg leh tlong sponser tiket ak t.. hahahahaha! (ktawa jaat~)

uishhh.. XSABO nak balik... ak lom wat psiapn rye nie! cbuk stdy jek... jeles ngan org rmah..
tggula ak balik t, shopping sakan!!muahahahaha~

ak akan manfaatkn bulan baik ni (tym2 syaitan xde) tuk cari KETENANGAN....
SELAMAT BERPUASE TUK KORANG2 YG BPUASE... LURP U OLLZ

meh amalkan :)