Pages

meh kalo nak beli =)

Sunday, September 30, 2012

bahagia..

bahagia?? hah, tajuk ni xde kne mngena ngan aku pn.. hdup ak xbhagia ke?? emm.. entah.

well.. ak lagi bahgia kalo bsme ngan fmily ak kot.. kalau kt umah, hilang smue tension ak, kebosanan ak, dan kerajinan ak.. eh2! ops.

kalau bjauhan ni, smue mslh kne settle sndri, sedih sorg2, sakit sorg2, lyn boboiboy sorg2.. ops lagi! haha

nway, ak tumpang gmbira ngan kebhagiaan kwn2 ak.. ad yg da nk kawen, ad yg bru jmpe idaman kalbu~, ad yg errr... aaaa.. etc etc.. haha

aku?? mm.. teruskan hari2 ak kt kj ni.. on9, study, movie, on9, tido bla3.. nak keje, tp xdpt restu makbapak.. sobsss T.T so, goyang kaki la jwbnye.. tgk rumate kua masuk umah.. silap2 ak leh hafal jadual derang klua msk ni.. haha (plawok2)

xsaba tggu hjung thun ni. ada big big BIG agenda ak nk buat.. xleh gtau kt cni, kang terkantoi, rosak prog aku~ haha. 

aish, xtau nk ckp ape ag.. ak update ni pon psal cdgn org. suh buat2 bsy spye hilang ksedihan ak.. sedih pasal ap? xleh gtau! biala ak je yg simpan. sian korg t'tnye2.. ngeehee

fuhh.. ak nk stdy pulak. isnin slasa ad test. bsy cket la 2 3 ari ni.. doakn ak lulus. amin. 

thts all, kasanhamnida (tq) sbb singgah. tataaaa!

Saturday, September 29, 2012

moving on..


Noktah cinta
Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hati itu
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Monday, September 3, 2012

raya raya raya!! xD

sambungan aritu punya.. mane ak benti aritu ek?? =="

kalo xsilap smpi hari raya pertama.. maafler kalo slh, mls lak nk g buka balik post aritu.. short memory kekadang~

okey, jump to 2nd day of rayaa, kitorg ni ske bjalan dlm konvoi.. fmily kterang, pacik, macik & family nya.. hehe.. ramai2 baru best, meriah kau! haha.. mne rumah yg ktorg pegi tu mmg ak konpem tuan rumah dye tepuk dahi byk kali.. ngeeehee.. tp xkn nk halau la kan, hehe

tambahan lagi tahun ni fmily kazen ak dr perak balik raya kt swk.. mmg btambah ramai la.. yg awkward nya, diorg ni raya ke3 da gne t-shirt bejalan ==" mmg setahu ak org smenanjung da biase cmtu, tp kat swk lain cket,.. slagi xhabes raya slagi tu la pakai bju melayu.. heee.. segak ape! tiut2 je ak tgok.. opss!

mcm kebiasaan la, raya je byk open house, makan sana makan sini.. yg diet tu mmg hancur la dye ny diet.. hahaha.. xpela, stahun skali, bila lg dpt mkn free kan? jaranggg... 

aku sebagai anak yg baik (bajet je lebih) ikut je mak ak pegi mne.. yg xsyokny bila mak xhenti2 bckp ==" dr cite A smpi Z~ kalo ak da bosan tahap maksima, mmg ak cuit2 mak aku.. hehe.. tp xdela kasi tuan rumah nampk, kang kecik aty lak derang~ yg xbest ny lagi bila mak bukak citer pasal aku -.- aishh.. ske kantoikan aku~ 

Gambar! haa, ni yg kecewa ckit.. kalo la ak mampoo beli kamera sebijik msti byk gmba ak leh amik.. aishh.. tlepas byk moment2 indah~tp syukur gak, ad kazen sbelah ayah aku, amik gmba kterang sefamily.. waaa, ad jugakla kenangan wlaupn cme skeping gmba.. tenkiu2! xD

aish, da pukul 3:52 am, ak xtido ag @-@ cmnila habit ak kalo ad test, ske bce tym smue org da tido.. bad habit betul la.. eh, korg xyah risau, tym ak wat post ni, ak da habes stdy daa.. (o.^)v --------sapela nk risau----------

yg hujung kanan tu (ungu) kawan adik.. hrp maklum ^^"

apesal muka kau garang sgt inaaa??!


fine la, baik ak g tido, xpepasal ngantok lak esk.. daaaaaaa ;))


p/s: jgn fikir nk bkorban aje, sekali sekala xsalah dptkn ape yg kte nak.. #eh






|tak adil bila kamu tentukn destiny ak sesorg, mne ko tawu yg tbaik buat aku|

Saturday, September 1, 2012

Kisah Raya aKu ;)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :D

harini bru dpt apdet blog, gara2 beraya sakan smpi xengat kolej~ hahaha..
tmbhan ag, ak mls nk bka tenet dgn line yg slow~ hehe..


********
apepn, sbg permulaan.. 
Takziah ducapkan buat kwn seperjuangan ak yg da kehilangan ayah beliau semalam (30/6/12). aku tumpang sedih dgn kehilangan beliau. apepn, wpn korg xkenal, sedekahkanlah al-fatihah buat ayah kepada M.Nizam. trima kasih. smoga kwn ak tabah mhadapi hari2 mendatang.


*****************************************************

OKEY, smbung balik kpd citer aku.. >_< mcm2 story mse ak beraya, xtau bole x nk engat smue tuk citer kt korg.. hehe..

well, kisah raya ak bmula ngan kisah aku balik swk.. tym tu mmg sadis giler la sbb paling aher balik umah.. kwn2 ak smue da hepi2 je tggu raya kesokknny.. ak pulak malam raya tggu flight yg xsmpai2.. haha.. xdela lme sgt pn, cme dsbbkn eksited sgt nk balik tu yg jadi tersa lme kat aipot tu.. petang tu mmg ak gerak seawal yg mgkin.. bkn ape, org rumah duk calling2 suh g awal ==" last2 ak mngalah, ak g jela awl2.. mmg boring sesangat menunggu sesorg.. 
nseb bek jugakla ad kwn yg prihatin ngan aku, teman ak dari jauh~ ngeehee.. xdela trase mse blalu.. cewaaahh.. msuk mlm cket, berduyun2 msj wish raya masuk.. hahaha.. xmenang jari nk reply satu2.. tharu gak derang egt kat akuu~ x') makin la xsaba nk smpai umah.. ntah apela da jadi kt umah tu.. maklumla, ak xde tym diorg buat psiapan~

*okeh, potong citer*

sesampainy kat umah, ak tkejut ngan rmah yg msih lagi xsiap kemas ==" aihh.. akak ak lak duk mbebel suh ak tlong dye.. ngeee.. dek krana kepenatan sesangat, ak tido je trus.. hehehe

* potong citer agi*

keesokknya, pagi2 lagi da denga mak ak bleter kat lua suh bgun.. haha.. slaluny xde yg tlg kejutkn tym bgun.. kalo ad pon, kejut mlalui enset == aku pn bgun la dgn smgt nk beraya~ hehe.. tgok2 rumah da kemas.. mcm magic je.. haha xD lpas mandi, ak gne la bju rye lme dlu.. x check ag bju baru, ntah cmner la rpeny.. maklumla, mak ak jahit sndri bju ktorg, so berserah je la cmne saiz ngan bentuk bju ak tu nnt.. 

da kenyang perut mkn mskan org rumah pagi tu, ak trus cari bju2 baru aku.. (cewaah, bju 3 psg, jgn jeles~)
try pnyer try, ak teramat la frust.. waaaaaaaaaa x( bju ak smue besa2 dr aku... mula la ak mbebel kt mak aku.. haha.. adik2 ak hanya mampu gelak (ngeehee) last2 ak suh adik ak kecik kn semaksima mungkin bju ak tuu.. mak ak da malas nk sentuh mesin jahit ag ==" nseb bek la adik aku ni prihatin jugak kat aku (mane x ny, mulut xhenti pot pet pot pet slagi xde yg tlg..hehe)
pagi2 da kecoh~

setelah smue org da bsiap, ktorg pn g serang rumah nenek.. xjauh, sebelah je.. hehe.. siap bole ulang-alik ag.. slalu ny ni la yg akn ktorg lakukn pagi 1 syawal.. smue sedare mare *sila sebut ikut ejaan* akn  bkumpul kt umah nenek.. 

bsalam-salaman dah, minta maaf dah, kutip duit raya pn dah #ehh.. haha

aritu ktorg duk umah je.. x g bejalan.. keje ak makan, makan, makannn~ 
balas dendam sebulan xmkn mskn emak!

hari2 berikutnya, esk ak citer.. nk study jap ._.


p/s: sape buat open house sila jemput aku. mekaseh xD