Pages

meh kalo nak beli =)

Saturday, December 28, 2013

siBu maRiiii!

holaaaaa!! arigato gozaimas!! sila2 amik tmpat dduk msing2.. ceramah nk stat ni.. hak3 xD

aslmkm wbt.. salam sejahtera.. kekeke pe kabo smue??hehe

dgn ini beta nk mngumumkn, bahawasanya.. jeng jeng jenggg.. beta da trun tahta jd kuli rasmi Hosp Sibu~ hak3 xP

haaaa.. berabad sgt tggu! last2 tcampak jugak kat tmpat ni.. giler syahdu dpt surat aritu.. kesengalan btol xdpt tmpat sndri.. grrrrr hahaha.. i is redhooo T_T

bsyukurlah.. seb baik ade pngalamn dduk jauh -.- egtkan xpyah agi da terbang sne sni, last2 tu jugak rutin aku skrg.. cume skrg bole jugak skali skala naik bas.. tapi penat dye xyah citerlaa.. //(T.T)//  aku kalo bole mmg tiap mggu nak balik, geram ngn budak2 kt umah.. pantang jugak rindu cket, nak balik je kje.. kekeke

sibu.

emmm emmm emmmm... bolehlaaa.. hahaha

so far xde lagi alasan ntk aku stay kat tmpat ni.. hak2 bukan xbest, tp xde jiwa kot.. tetttt prefer duk tkinja2 kat rumah.. hahaha
mungkin aku baru lagi. *ayat sedapkn hati*


tapi! tmpat kje aku best! haaaa... 8least ade life ckit.. alhmdulilah smue okey okey sajeee.. wpon wajah2 yg baru bg aku tp aku cbe ssuaikn dri.. bkn diri je, bahasa pon sme ==" mak aihh, paling lemah ak bab ckp swk ni.. i is jawa hokeyy, jrang sgt ckp mlyu swk ni.. ape lg 3 thn duk slngor.. mmg bterabur!!

xmnyempat nk amik gmba byk2
 dan satu satunya rakan yg tcampak bsama aku adalah mr jamerest oliva!
saba jela ak ngan kwn aku sorg ni pufffff~

mr james!

adela jugak bberapa staff yg hampir sme cam kwn2 tym skolah dlu.. eh kolej. haha.. wpn rupa xsma, tp lebih krg je.. :)) and aku msih xjmpa pganti atiqah lagi. *org bnama atiqah sila terharu*

xpa2, ak ada unlimited time kat sni.. nnti2 cari gepren bru. haha

dulu tym student bolela main2, skrg da ad tggjwb lain kisah.. salah tggung sndri ==" and my paberet part is bagi duit kat mak.. ha3 bru ase bguna cket hdup 21 thn ni.. wpn skrg ni kewangan xstabil agi, bolela hulur2 ckit..

kombo

haaa sminggu lagi! sape2 ase rindu aku tu, mai konvo sme2.. byr sendirik! xP ikutkan hati aku da ad kat rmh skrg ni.. mgemukkn dri kat rmh. atas sbb nk jimat bajet g kl, ak korbankn masa akuu T_T fine nnt aku cuti puas2..!

so kl! wait 4 me.. byk agenda aku ni.. ad sumtg yg xsettle lagi. and i hope, everythg will be fine. :| 

so, see ya!

babaii~

_serpinai. 

|rindu mak datin sobssss|


Thursday, August 22, 2013

Hadiah untuk kamu.

23 August. Friday.

penghulu segala hari.

hanya doa sbg pengganti.  

Bismillahirahmannirahhim..

Ya Allah, kau kurniakanlah taufik hidayahMu kepada hambaMu ini, 
semoga dia sentiasa di bawah peliharaanMu, 
Kau ampunila dosa2nya yg telah lalu, 
lindungila dia daripada kesusahan, 
tunjukkanlah jalan kebenaran kepadanya.. 
rahmatila setiap apa yg dilakuknnya, 
kurniakanlah peneman yg mmpu mbahagiaknnya, yg mmpu mngukir snyuman pd wajahnya.. 
sesungguhnya tiada tempat lain aku bmohon, hanya kepadaMU, Tuhan yg Maha Besar, Maha Penyayang, dan Maha Pengampun. 

Amin ya rabbal alamin.

Salam jumaat, selamat ulangtahun.


Thursday, June 27, 2013

titah beta..

kejujuran itu amat menyakitkan..
kadang2, seseorg itu tpksa mnyembunyikn kjujuran ntk dekat dgan org laen..
ntk menjaga hati org yg mgkin mdpt tmpat di hatinya..

erkkk.. ape aku ni?? merepek psl kejujuran.. -.- aigoo.. msalah hati la ni..
atau mmg da xde kje laen slaen merepek~hak3..

cmnila da hbes blaja, duk umah goyang kaki, smbil bina badan.. >.<

PART TIME??
ummm. aku ase better ak habeskn mse ni kat umah.. pasni da kje mmg ssah la kn nk ad pluang cuti camni.. mmg la beban gak sbb duit xdop, ape lg tym kje nnt kne tggu 3 blan bru dpt gaji (T_T).. kalo ase lme sgt nnt ak carikla keje.. heee

nk cakap ak goyang kaki kat umah pn xdela jugak.. asek kua je.. jadi tukang teman macik soping~ huk3.. dye ajak aku ekut jeee.. duk umah pn xdepape.. smue keje~

humm..

aku cau dulu.. len kali hapdet ag.. busy bkenduri knonnya,. :P

bubye & assalammualaikom!! smile olls!

ps: sesetengah org mengaku sudah melupakn tapi hakikatnya masih menaruh perasaan.. hah enkau! eh. -.-

Tuesday, May 21, 2013

Selamat Ulangtahun :)

Doa hari lahir,

ya Allah, panjangkanlah usiaku,
agar lebih lama dapat ku mentaatiMu,
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang,
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya,.

ya Allah, tambahkanlah amalan ku di saat bertambah usiaku,
jadikanlah cahaya Mu yg bsinar menyinari jalanku,
rehat ku adalah rantaian zikir,
rantai yang kukalungkan pada leherku,
sbg tanda cintaku padaMu,

ya Allah, Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku,
mencari haruman syurga ciptaanMu,
tempat rehat dan nikmat abadi.

amin.

Selamat UlangTahun :)
   

Saturday, April 13, 2013

special for fadhli :P

err.. bape minit agi ==" harap sempat~




happy birthday! :))

Friday, March 1, 2013

Happy Yg X Happy ?

HOSPITAL SERDANG.

should be aku happy sbb semalam last day praktikal kat sepital ni.. yelaa, da bpe mggu life kat ctu je.. balik rumah tido.. hahaha #eh

tapi cam biase la.. bila da biasa ngan sesuatu tu, tbe2 nk pisah ni yg terasa sedih.. seriously, sedih! hee.. 

sobssss..

sobssss..

sobssss..

eh2,, nk g mna tu? alorhhh, xleh org feeling cket.. haha.. 

nway, mmg aku bakal rindu org2 serdg n environment dye.. sgt2 best.. radg yg best2 n mesra alam.. (ek??) staff2 laen pn smue best2.. ape lg spital ni fully it.. so kje smue snang.. 

byk yg aku blaja dr cni.. dulu bkn main lg blurr psl x-ray ni tp skrg smue makin jelas.. makin sebati ngan jiwa aku.. hahaha.. best x ayat aku???

gmbaaa.. hmmm.. xsempat nk amik gmb last day ni.. huk2.. adepn lam nset aku juz gmba2 aku posing pagi2 sblm kje.. heeee :D comel, nk tgok?? hahaha

:P

xlupa jugak ngan bdak2 kskb k19 ni.. si ain ngan ika.. pasni jgnla lpe kat aku ek.. hahaha.. lupa siap korg..! tma kasih ntk knangan2 indah kta sma2.. 
goodluck ntuk korg!! :))

meh aku listkn org2 hsdg yg best2.. mnx maafla kalo ad yg xterlist tu.. myb aku tlpa,,.. hee.. kot..

kak rajifah (ni 1st person ak jmpa 1st day kt ctu.. :D)
kak hasnizi.. :)
kak sabariah (muka grang tp baik.. ;) )
kak dijah.. :)
ecik faizzul <--------- single ni weihh,, sila2 dtg jmpa dia rmai2..
ecik syafiq <-------- ni lagi sorg.. cepat2, isi borg x-ray.. haha
kak laily :)
kak umi .. tme kaseh ntk asmt n nasehat2 akak :)
kak mastika :)
kak ros - staff nurse otai.. haha :)
ecik izwan~ ( i wonder, suka merah ek???)
ecik mad nur :)
kak siti :)
ecik hafiz - baik orgnya. ;)
ecik farhan :)
ecik khatijah :)
ecik ahmad shah :)
kak aminah :)
kak prem :)
ecik aafifi~ laju je wt kje =="
ecik zakaria :)
ecik yazid :)
ecik hamallee (sori xtau eja cmna==')
kak devi :)
ecik zul ;)
ecik syariman! -- org swk weii~ baik org nya . :D
kak elissa <-- ni lg sorg wrga swk.. :)
kak mawani - tahniah dpt bby!
ecik azuan. :)
kak ananthi :)
kak panch :)
ecik hadi (org jawa serdang! :D)
kak wanie :)
kak roshaidah :)
ecik ramdhan :)


aku xegt daa.. hehe.. maaf2.. tme kaseh smua :)

next praktikal: jeng jeng jeng! 

lots of love:

shahzalina @ ina @ shah

hik! xD

ps: pray for Lahad Datu. 

Thursday, February 14, 2013

sok sek sok sek~

holaaaaaaa! 

Assalammualaikum semorang~ 

actually xde bnde sgt nk citer, (ayat yg sme je stiap post =.=) sbb aku bahagiaaaaa~ *ark ark ark* bunyi gagak lak sekali kala, cengkerik smue kne skt tekak.. hahahaha

 okey lawak hambar :P

5 minggu da enjoy kat hospital serdang, eh enjoy? mksd aku konon2nya minggu2 selesa da berakhir.. 
hukhukhuk..
now, next week, 2 mggu akan dtg ni, hari2 yg 'tension' sudah mari.. assessment weiii~ haihhh..
mengeluh dctu ye.. haha, xbaik~
aku tengah tension pk, cmne nk wat assmt ktorg ni, ==" aku nak ckp pn bknny korg paham. (._.)

doa la aku bole buat yg terbaik mcm sblm ni.. hehe!

haa, aritu kan.. setelah mengadu sakan kat ecik Hafiz (jxr Serdang ek :P) pasal dye xbawak ktorg g kes forensik, secara tbe2 ny pggil aku ekut dye g buat satu kes forensik.. haha.. egt jugak dye kat aku~ so dgn semangatnye la aku ajak iqa skali.. last2 rmai kot student yg ekut.. meriah sgguh! (aku kecoh sgt ke??)
haha..
mula2 tu mmg smgt sgt2, bila nak smpai bilik mayat tu, ntah nape dup dap dup dap.. haha.. myb sbb patient kali ni xsme mcm pt2 sblm ni.. buatla mcm biase.. mmg pengalaman yg terbaik laa.. xmgkin aku lpe ==" tme kaseh sgt2 ecik hafiz sudi bwak ktorg~

lepas kes tu, aku trauma sekejap.. hahaha.. xlme, 2 hari je ==" 

sok sek sok sek~ budak2 kskb da hbes pektikal.. xdapat la nk gaduh2 manja agi ngan derang.. 
apepn, aku doakan diorg berjaya wlau kt mne pn diorg pegi.. haha.. jgn lpekan aku sudah! and aku nak minta maaf la kat budak2 ni kalo ak ad wat salah atau 'ter'sombong ngan diorg.. hee (tisu tisu tisu!!)
1) Amirah Abidah 
2) Natisa
3) Ain
Natisa & Amirah

Ain

errr... that's all kot.. eh sweater.. haha.. kalo rajen aku hapdet agi.. hadpet slalu kang ad yg bebel.. hee

miss Sarawak!
miss Buncit!
muahhh.. bye uolllls~



Friday, January 25, 2013

praktikal again!!!

ntah bape lme ak tggu inspirasi dtg tp xjugak dtg2.. haihhhh~ smpi ak terbace kat mne ntah, "jgn tggu inspirasi dtg, tulis je and idea tu akn dtg sendiri" hah.. lebih krg mcm tu la ayat dye.. hahaha.. sentap2..

so, me.. decide nk citer psai pektikal.. ermmm.. mcm hambar je.. hahaha!

bg yg xtau tu, aku ni adalah slh sorg budak comel yg tgah pektikal kat hospital SERDANG kat bhgian x-ray.. jeng3! hahaha.. *warning: blog ni mengandungi unsur2 perasan sndri*
kalo sape2 ad singgah ctu, ziarah la aku kjap.. kalo xbsy ak layan... ~
mula2 jejak kaki kat ctu.. errr.. bolehlaaaaaaaaaaa~ layan jeee..

diorg smue yg keje kat ctu ok2 je wpn ad org2 tertentu yg tetttttttt.. ups! haha.. biasela awl2 tu, nak sesuaikn diri ngan org2 ctu n mesin2 diorg.. ~wktu2 yg pling ak ase nak elak~

and NOW! alhamdulilahhhhh.. bole da lari sana sini.. keh3.. mhilang dlm skelip mata..

hahaha..

*krikkk krikkk krikkk*

meh citer psl patient lak.. hmm.. mcm2 ragam pt yg aku jmpe.. biasela, hospital kot~ kalo naseb xbrape nak best tu, jmpela pt yg ssah nk handle, dtg lak ngan pmintaan yg mcm2 dr dokter -.- nak xnak xleh nk larii.. bnda bru yg aku blaja dr serdang isss OPG.. atau aku lebih ske sebut OOOOpEEEGEeeee~ hahaha.. okey xlawak :P

so far so GOOD.. i wish aku xde buat mslah kat ctu.. and really2 wish yg assessment t bjalan dgn lancar.

tu je kot.. hahaha.. mls la nk bebel pjg2.. nak layan tv pulok..

sblm mengundurkan diri *uhhh, skema nye ayat ~.~*
--> maafkan aku andai aku byk buat korg skt hati... seriously ak insan yg sgt2 lemah! huk3
--> doakan kebahagiaan aku ok.. (._.)
--> i love u all.. see ya! tata! aslmkm~