Pages

meh kalo nak beli =)

Tuesday, October 30, 2012

Sinister!

Heloooo! Assalmmualaikummm.. :D

sape da tgok cite ni?? hehehe.. aritu kterg pegila Paradigm Mall utk meraikn last paper utk sem ni.. fuhh lega !

well, kali ptama aku branikan diri tgok cter unsur seram ni kt wayang.. slame ni duk tgok cte melayu and yg ad aksi2 je.. heeeee :)) citer Sinister ni bole tahanlaa.. xdela seram sgt cme sound effect dye yg asyik wat aku tkejut.. hahaha.. naseb tym tu bkn ak sorg yg terjerit2 kat dlm wayang ==" and naseb baik jugakla, tym ak jerit tu, bunyi dr movie tu kuat.. xdela org prasan.. kot.. hehe.. 

ak nasehatkn sape2 yg kaki jerit tu, and mudah tkejut, sila jgn tgok cte ni.. >.<


It's over.

Haiii~ ;)

hee.. perhh.. hujan sgt lebat kat lua.. sangat2 lebat.. da tiba musim tengkujuh kot.. and buat hati aku sayu jek.. ==" sayu sbb duk sorg2 kat umah besa ni~ maklumlaa exam da over! 1 mggu ni goyang kaki la jwb ny.. yg sayu ny, ak xdpt balek ag T_T xmampoo nk beli tikett.. hukkk

view from my house o.o

derang yg rumah dekat2 tu bpakat balek tggalkn aku.. sobbss.. nasebla rmh jauh nii.. skrg ak xde idea lgsg nk buat ap ==" xkan nk tidoo kot~ uishh, makin kuat pulak kilat kat lua ni.. (gulp)

next week, insyaAllah.. ktorg yg start pektikal balek -.-" bermula la zaman bdak2 kolej mngadu sana sini.. yelaa, tym ni la mcm2 akn ktorg jmpa.. pt yg mcm2 ragam, radiographer yg blaenan pangai.. and aku confirm dpt Hosp Shah Alam! aigoo.. keje smpi ari sbtu >.<' mmg bsy la ak slme sebulan akn dtg.. naseb baik la ad Iqa skali kat sne.. xdela kesunyian~ 

so, nikmatila cuti seminggu ni kekawan.. pegila mne2 korg nk pegi.. njoyyy!

and ak hanya menunggu cuti hujung tahun. miss all my big big BIG family in SARAWAK! rindu Atok! mummy! ayah! nek! eh.. and ALLLLLLLLLLLLLLLL ! xD

thats all, slamat bcuti!

ps: sronok kan biler dpt dga suara org yg kte rindu.. even it's just for a few seconds :)

ps2: coming up next entry:: "SINISTER"

Monday, October 15, 2012

kami yg rajen.

waa, tajuk pn da puji diri sendiri.. haha, yelar, sape lagi yg nak puji2 cmni kannnn~
angguk je! :P
haa, bukti kerajenan B)


ape sgt la yg rajen tu?? mcm ni kesah dye.. hehe, [mcm penting sgt la citer aku!~]
alkisah malam semalam, ttbe dpt msj dr slh sorg rumate aku a.k.a klasmate aku.. ajakny la ak ni g stdy kt kolej, perrrr,,.. sentap dowh, ak pn xsesemangat beliau nk stdy tuk final.. ceh2.. kne cari smgt ni~! haha.. aku pn stuju la dgn proposal tsebut, xkan nk decline kann.. kebaikan tuk aku jugak~ heuheuheu..

esoknya. pegila kitorg awl2 pg ( awal la sgt -.- ) btapa kat library kolej, sejukkkk.. grgrgrgr..
naseb baikla tenet kolej tu mcm taik, (opss) kalo x mmg ssah nk fokus ngan selide.. huk3!
baca pnye bca.. dtgla sorg mamat ni a.k.a klasmate aku jugak.. kononny nk join kterang stdy (eh, ya meh?) haha.. smbil meluahkn prsaan sunyi beliau.. herkkk~ agak ssah la nk fokus lpas dye dtg, asyik bantai gelak jee.. hahahahaaa..

last3, tbe2 muncul pulak idea nak g tgok wyg.. hahaha.. campak notes2 ketepi terus! >.<
tup tup.. da smpai sunwayyy~ semata-mata nk tgok citer 'aku terima nikahnya'.. smpi ctu mmg da xegt da psl stdy.. berbaloi la tgok cte tu.. sedih jugak cte dye.. nak nak sebaldi org sebelah aku nanges~ ==' teresak2 ak dga.. ha3, 
aku xnangis.. srius, xtipu! >.< bkn xde prsaan, tp ble tym ase nk nanges tu, ak tgok org sbelah, gelakkn diorg, then smbg tgok cte balik.. motifny, xnakla kantoi menjiwai crita tu sgt.. hahaha.. 
sape yg nak tgok movie ni, kalo ase anda tu jenis yg congek a.k.a sensitif, sila bawa tisu byk2.. hahaha

tu jeQ, mata rasa nak pecah da ni.. baik aku tido sblm ak hilang penglihatan~ haha
gunait syg.. aslmkm.

Thursday, October 11, 2012

Buatku Di Sana – Mafa Feat Ronnie


Serik harungi sendiri kekurangan diri
Hanya Tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku di sana

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

-kadangkala cinta xsemestinya bersatu,jgn kerana cinta, kita lupa diri, lupa akan Allah. jalan untuk kembali padaNya sentiasa terbuka-