Pages

meh kalo nak beli =)

Saturday, November 3, 2012

Kun Fa Ya Kun!

“Jika Allah sudah berkata ‘KUN FAYAKUN’, jadilah! Maka jadilah ia. Maha Suci Allah, yang ditangan-Nya Segala Kekuasaan, Kepada-Nyalah semua urusan dikembalikan ” 
-(Surah yassin 82:83)

“Dia lah yang menghidupkan dan mematikan, maka apabila Dia menetapkan sesuatu urusan, Dia hanya berkata 'KUN FAYAKUN' jadilah, maka jadilah ia“.
-(Al Mu’min, ayat 68)

ops! hehe.. bkn nk buat entry islamik.. tak tak tak.. ak just amik cket je~ sbg introduction kate omputih.. xD lgpn ape yg ak nk tulis ni ad kne cket2 eh byk2 ngan ayat kat atas.. 

jeng jeng jeng.. hahaha.. wat saspen cket~  
mcm yg kte salu dga.. kat fbook, blog2, twitter2, vlog, macik2 nenek2 kt kpg etc etc.. org salu ckp.. setiap yg terjadi da dtetapkan oleh Allah, maut mahupun jodoh smue da dtentukn.. kannnn? msti pnah dgaaa.. 

well, ak pcye ngan smue ni.. and ak pasti korg pn pcye.. setiap yg blaku da dtentukn.. cme bgantung ngan kte mcm mne nk handle hdup kte.. kalo baik yg kte buat maka baiklah, kalo salah tu maka salah la wei.. ngee.. 

berkait psal jodoh.. smue org konpem tertnye2 sape la jodoh derang.. yg untung tu, cpatla jmpe.. yg kne saba org yg jmpe mcm2 prangai mnusia sblm jmpe jodoh sbena.. wahhh.. hahaha.. mcm dokter cinte pulak~ tapi janganla biler kte down psl cinte, kte downkan idup kte jugak.. life must go onnn! smile! mne korg tawu ad yg jtuh cinte ngan snyuman korg nnt B) and jgnla ble da giveup tu smpai korg sesatkn dri korg.. bkn sesat kat gnung everest atau gnung kinabalu.. yg ak mksdkn, sesat smpi korg bole bercinta ngan kaum sejenis.. tamo tamo tamo! dosa besar! korg xpkir ke kt akhirat nnt mcm mne?? and xpkir ke mcm mne psaan mak ayh korg ble tahu anak yg diorg besarkn jadi mcm ni?? hmm.. kdang2 sedih ble dga kes2 gay ngan lesbian.. bkn nk tunjuk ak ni pndai bab agama la.. tak.. ak pn lemah.. tp jgn sbb kte lemah, kte trus biakn dri kita lalai.. ingat Allah.. ingat agama korg.. ingat parents.. 

psal ajal.. setiap yg hdup pasti akn mati.. cme xtahu msa kte biler.. jgnla sbb kte muda lagi, kte lalai, lpe yg ble2 mse je maut bole menjemput.. dan janganla sesekali.. biler kte frust ngan hdup, trus nk bunuh dri.. tu bkn jln yg terbaik.. mgkn kte bebas dr seksa kat dunia.. tp mcm mne seksa kat neraka? 

hmm.. panjang pulak entry aku ni.. serius semacam.. hehehe.. jgnla korg benci kat ak pulak ek.. ak tak xde niat nk singgung sape2.. just tulis ape yg dlm otak aku.. well.. pasni da stat bsy ngan praktikal.. =="

doakan aku bole buat terbaik kali ni! xD

ps:: rindu mak sgt2.. dua tga hari ni down cket.. bkn sbb ptus cnte tp taufan emosi sndri.. hahaha.. xsaba nak balik!

ps2:: prasan x blog ak da ubah cket.. he3~ pujila pujilaaaa >.< eh, xssuai pulak kaler bubble tu ngan kaler blog.. aihh.. mls nk tuka pulak -.- next time laa.. c yaa!

Tuesday, October 30, 2012

Sinister!

Heloooo! Assalmmualaikummm.. :D

sape da tgok cite ni?? hehehe.. aritu kterg pegila Paradigm Mall utk meraikn last paper utk sem ni.. fuhh lega !

well, kali ptama aku branikan diri tgok cter unsur seram ni kt wayang.. slame ni duk tgok cte melayu and yg ad aksi2 je.. heeeee :)) citer Sinister ni bole tahanlaa.. xdela seram sgt cme sound effect dye yg asyik wat aku tkejut.. hahaha.. naseb tym tu bkn ak sorg yg terjerit2 kat dlm wayang ==" and naseb baik jugakla, tym ak jerit tu, bunyi dr movie tu kuat.. xdela org prasan.. kot.. hehe.. 

ak nasehatkn sape2 yg kaki jerit tu, and mudah tkejut, sila jgn tgok cte ni.. >.<


It's over.

Haiii~ ;)

hee.. perhh.. hujan sgt lebat kat lua.. sangat2 lebat.. da tiba musim tengkujuh kot.. and buat hati aku sayu jek.. ==" sayu sbb duk sorg2 kat umah besa ni~ maklumlaa exam da over! 1 mggu ni goyang kaki la jwb ny.. yg sayu ny, ak xdpt balek ag T_T xmampoo nk beli tikett.. hukkk

view from my house o.o

derang yg rumah dekat2 tu bpakat balek tggalkn aku.. sobbss.. nasebla rmh jauh nii.. skrg ak xde idea lgsg nk buat ap ==" xkan nk tidoo kot~ uishh, makin kuat pulak kilat kat lua ni.. (gulp)

next week, insyaAllah.. ktorg yg start pektikal balek -.-" bermula la zaman bdak2 kolej mngadu sana sini.. yelaa, tym ni la mcm2 akn ktorg jmpa.. pt yg mcm2 ragam, radiographer yg blaenan pangai.. and aku confirm dpt Hosp Shah Alam! aigoo.. keje smpi ari sbtu >.<' mmg bsy la ak slme sebulan akn dtg.. naseb baik la ad Iqa skali kat sne.. xdela kesunyian~ 

so, nikmatila cuti seminggu ni kekawan.. pegila mne2 korg nk pegi.. njoyyy!

and ak hanya menunggu cuti hujung tahun. miss all my big big BIG family in SARAWAK! rindu Atok! mummy! ayah! nek! eh.. and ALLLLLLLLLLLLLLLL ! xD

thats all, slamat bcuti!

ps: sronok kan biler dpt dga suara org yg kte rindu.. even it's just for a few seconds :)

ps2: coming up next entry:: "SINISTER"

Monday, October 15, 2012

kami yg rajen.

waa, tajuk pn da puji diri sendiri.. haha, yelar, sape lagi yg nak puji2 cmni kannnn~
angguk je! :P
haa, bukti kerajenan B)


ape sgt la yg rajen tu?? mcm ni kesah dye.. hehe, [mcm penting sgt la citer aku!~]
alkisah malam semalam, ttbe dpt msj dr slh sorg rumate aku a.k.a klasmate aku.. ajakny la ak ni g stdy kt kolej, perrrr,,.. sentap dowh, ak pn xsesemangat beliau nk stdy tuk final.. ceh2.. kne cari smgt ni~! haha.. aku pn stuju la dgn proposal tsebut, xkan nk decline kann.. kebaikan tuk aku jugak~ heuheuheu..

esoknya. pegila kitorg awl2 pg ( awal la sgt -.- ) btapa kat library kolej, sejukkkk.. grgrgrgr..
naseb baikla tenet kolej tu mcm taik, (opss) kalo x mmg ssah nk fokus ngan selide.. huk3!
baca pnye bca.. dtgla sorg mamat ni a.k.a klasmate aku jugak.. kononny nk join kterang stdy (eh, ya meh?) haha.. smbil meluahkn prsaan sunyi beliau.. herkkk~ agak ssah la nk fokus lpas dye dtg, asyik bantai gelak jee.. hahahahaaa..

last3, tbe2 muncul pulak idea nak g tgok wyg.. hahaha.. campak notes2 ketepi terus! >.<
tup tup.. da smpai sunwayyy~ semata-mata nk tgok citer 'aku terima nikahnya'.. smpi ctu mmg da xegt da psl stdy.. berbaloi la tgok cte tu.. sedih jugak cte dye.. nak nak sebaldi org sebelah aku nanges~ ==' teresak2 ak dga.. ha3, 
aku xnangis.. srius, xtipu! >.< bkn xde prsaan, tp ble tym ase nk nanges tu, ak tgok org sbelah, gelakkn diorg, then smbg tgok cte balik.. motifny, xnakla kantoi menjiwai crita tu sgt.. hahaha.. 
sape yg nak tgok movie ni, kalo ase anda tu jenis yg congek a.k.a sensitif, sila bawa tisu byk2.. hahaha

tu jeQ, mata rasa nak pecah da ni.. baik aku tido sblm ak hilang penglihatan~ haha
gunait syg.. aslmkm.

Thursday, October 11, 2012

Buatku Di Sana – Mafa Feat Ronnie


Serik harungi sendiri kekurangan diri
Hanya Tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku di sana

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

-kadangkala cinta xsemestinya bersatu,jgn kerana cinta, kita lupa diri, lupa akan Allah. jalan untuk kembali padaNya sentiasa terbuka-

Sunday, September 30, 2012

bahagia..

bahagia?? hah, tajuk ni xde kne mngena ngan aku pn.. hdup ak xbhagia ke?? emm.. entah.

well.. ak lagi bahgia kalo bsme ngan fmily ak kot.. kalau kt umah, hilang smue tension ak, kebosanan ak, dan kerajinan ak.. eh2! ops.

kalau bjauhan ni, smue mslh kne settle sndri, sedih sorg2, sakit sorg2, lyn boboiboy sorg2.. ops lagi! haha

nway, ak tumpang gmbira ngan kebhagiaan kwn2 ak.. ad yg da nk kawen, ad yg bru jmpe idaman kalbu~, ad yg errr... aaaa.. etc etc.. haha

aku?? mm.. teruskan hari2 ak kt kj ni.. on9, study, movie, on9, tido bla3.. nak keje, tp xdpt restu makbapak.. sobsss T.T so, goyang kaki la jwbnye.. tgk rumate kua masuk umah.. silap2 ak leh hafal jadual derang klua msk ni.. haha (plawok2)

xsaba tggu hjung thun ni. ada big big BIG agenda ak nk buat.. xleh gtau kt cni, kang terkantoi, rosak prog aku~ haha. 

aish, xtau nk ckp ape ag.. ak update ni pon psal cdgn org. suh buat2 bsy spye hilang ksedihan ak.. sedih pasal ap? xleh gtau! biala ak je yg simpan. sian korg t'tnye2.. ngeehee

fuhh.. ak nk stdy pulak. isnin slasa ad test. bsy cket la 2 3 ari ni.. doakn ak lulus. amin. 

thts all, kasanhamnida (tq) sbb singgah. tataaaa!

Saturday, September 29, 2012

moving on..


Noktah cinta
Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hati itu
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Monday, September 3, 2012

raya raya raya!! xD

sambungan aritu punya.. mane ak benti aritu ek?? =="

kalo xsilap smpi hari raya pertama.. maafler kalo slh, mls lak nk g buka balik post aritu.. short memory kekadang~

okey, jump to 2nd day of rayaa, kitorg ni ske bjalan dlm konvoi.. fmily kterang, pacik, macik & family nya.. hehe.. ramai2 baru best, meriah kau! haha.. mne rumah yg ktorg pegi tu mmg ak konpem tuan rumah dye tepuk dahi byk kali.. ngeeehee.. tp xkn nk halau la kan, hehe

tambahan lagi tahun ni fmily kazen ak dr perak balik raya kt swk.. mmg btambah ramai la.. yg awkward nya, diorg ni raya ke3 da gne t-shirt bejalan ==" mmg setahu ak org smenanjung da biase cmtu, tp kat swk lain cket,.. slagi xhabes raya slagi tu la pakai bju melayu.. heee.. segak ape! tiut2 je ak tgok.. opss!

mcm kebiasaan la, raya je byk open house, makan sana makan sini.. yg diet tu mmg hancur la dye ny diet.. hahaha.. xpela, stahun skali, bila lg dpt mkn free kan? jaranggg... 

aku sebagai anak yg baik (bajet je lebih) ikut je mak ak pegi mne.. yg xsyokny bila mak xhenti2 bckp ==" dr cite A smpi Z~ kalo ak da bosan tahap maksima, mmg ak cuit2 mak aku.. hehe.. tp xdela kasi tuan rumah nampk, kang kecik aty lak derang~ yg xbest ny lagi bila mak bukak citer pasal aku -.- aishh.. ske kantoikan aku~ 

Gambar! haa, ni yg kecewa ckit.. kalo la ak mampoo beli kamera sebijik msti byk gmba ak leh amik.. aishh.. tlepas byk moment2 indah~tp syukur gak, ad kazen sbelah ayah aku, amik gmba kterang sefamily.. waaa, ad jugakla kenangan wlaupn cme skeping gmba.. tenkiu2! xD

aish, da pukul 3:52 am, ak xtido ag @-@ cmnila habit ak kalo ad test, ske bce tym smue org da tido.. bad habit betul la.. eh, korg xyah risau, tym ak wat post ni, ak da habes stdy daa.. (o.^)v --------sapela nk risau----------

yg hujung kanan tu (ungu) kawan adik.. hrp maklum ^^"

apesal muka kau garang sgt inaaa??!


fine la, baik ak g tido, xpepasal ngantok lak esk.. daaaaaaa ;))


p/s: jgn fikir nk bkorban aje, sekali sekala xsalah dptkn ape yg kte nak.. #eh






|tak adil bila kamu tentukn destiny ak sesorg, mne ko tawu yg tbaik buat aku|

Saturday, September 1, 2012

Kisah Raya aKu ;)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI :D

harini bru dpt apdet blog, gara2 beraya sakan smpi xengat kolej~ hahaha..
tmbhan ag, ak mls nk bka tenet dgn line yg slow~ hehe..


********
apepn, sbg permulaan.. 
Takziah ducapkan buat kwn seperjuangan ak yg da kehilangan ayah beliau semalam (30/6/12). aku tumpang sedih dgn kehilangan beliau. apepn, wpn korg xkenal, sedekahkanlah al-fatihah buat ayah kepada M.Nizam. trima kasih. smoga kwn ak tabah mhadapi hari2 mendatang.


*****************************************************

OKEY, smbung balik kpd citer aku.. >_< mcm2 story mse ak beraya, xtau bole x nk engat smue tuk citer kt korg.. hehe..

well, kisah raya ak bmula ngan kisah aku balik swk.. tym tu mmg sadis giler la sbb paling aher balik umah.. kwn2 ak smue da hepi2 je tggu raya kesokknny.. ak pulak malam raya tggu flight yg xsmpai2.. haha.. xdela lme sgt pn, cme dsbbkn eksited sgt nk balik tu yg jadi tersa lme kat aipot tu.. petang tu mmg ak gerak seawal yg mgkin.. bkn ape, org rumah duk calling2 suh g awal ==" last2 ak mngalah, ak g jela awl2.. mmg boring sesangat menunggu sesorg.. 
nseb bek jugakla ad kwn yg prihatin ngan aku, teman ak dari jauh~ ngeehee.. xdela trase mse blalu.. cewaaahh.. msuk mlm cket, berduyun2 msj wish raya masuk.. hahaha.. xmenang jari nk reply satu2.. tharu gak derang egt kat akuu~ x') makin la xsaba nk smpai umah.. ntah apela da jadi kt umah tu.. maklumla, ak xde tym diorg buat psiapan~

*okeh, potong citer*

sesampainy kat umah, ak tkejut ngan rmah yg msih lagi xsiap kemas ==" aihh.. akak ak lak duk mbebel suh ak tlong dye.. ngeee.. dek krana kepenatan sesangat, ak tido je trus.. hehehe

* potong citer agi*

keesokknya, pagi2 lagi da denga mak ak bleter kat lua suh bgun.. haha.. slaluny xde yg tlg kejutkn tym bgun.. kalo ad pon, kejut mlalui enset == aku pn bgun la dgn smgt nk beraya~ hehe.. tgok2 rumah da kemas.. mcm magic je.. haha xD lpas mandi, ak gne la bju rye lme dlu.. x check ag bju baru, ntah cmner la rpeny.. maklumla, mak ak jahit sndri bju ktorg, so berserah je la cmne saiz ngan bentuk bju ak tu nnt.. 

da kenyang perut mkn mskan org rumah pagi tu, ak trus cari bju2 baru aku.. (cewaah, bju 3 psg, jgn jeles~)
try pnyer try, ak teramat la frust.. waaaaaaaaaa x( bju ak smue besa2 dr aku... mula la ak mbebel kt mak aku.. haha.. adik2 ak hanya mampu gelak (ngeehee) last2 ak suh adik ak kecik kn semaksima mungkin bju ak tuu.. mak ak da malas nk sentuh mesin jahit ag ==" nseb bek la adik aku ni prihatin jugak kat aku (mane x ny, mulut xhenti pot pet pot pet slagi xde yg tlg..hehe)
pagi2 da kecoh~

setelah smue org da bsiap, ktorg pn g serang rumah nenek.. xjauh, sebelah je.. hehe.. siap bole ulang-alik ag.. slalu ny ni la yg akn ktorg lakukn pagi 1 syawal.. smue sedare mare *sila sebut ikut ejaan* akn  bkumpul kt umah nenek.. 

bsalam-salaman dah, minta maaf dah, kutip duit raya pn dah #ehh.. haha

aritu ktorg duk umah je.. x g bejalan.. keje ak makan, makan, makannn~ 
balas dendam sebulan xmkn mskn emak!

hari2 berikutnya, esk ak citer.. nk study jap ._.


p/s: sape buat open house sila jemput aku. mekaseh xD

Friday, July 27, 2012

kawen!!

hah! sape kawen??!

mne la ad org kawen tym2 pose ni.. ==" raya t ade kowt.. haha
ak malas nk celoteh pjg kali ni.. just nk upload gmba wedding pacik aku..
sbenany hajat ni da tertunda sebulan lebih daa, gara2 hal2 yg xdpt nk tempis..

smue karya hasil keje aku (hehe) yg bhempas pulas (amboi ayat) sepanjang hari bsejarah ni..
kredit to kwn kakak aku sbb bg pinjam CANON dye..
serius puas giler dpt pegang and amik gamba..

so, layan sendri.. cauu!

tension wat pelamin ke dikk? :P

This is my uncle ;)

tetibe menangis.. ==" (tym lps akad nikah)

my kazen & atok.. ngeehee

korg tgok~ ngade kn bdak2 ni.. suh senyum wat main2 lak..grr

hantaran.


mistake kat tudung tuu.. aigoo
hadrah kpg endap.. sedap lagu derang ;)

sesungguh nya, jd photographer plukn ksabaran..

ehhh?

setelah di'edit.. kihkihkih

mls nk upload satu2..

candid.. seriously~

p/s: xsaba nak balik beraya.. rindu rumah weiiii~

Wednesday, July 25, 2012

Pose ke X??


hehe.. walaweiii, da msuk bulan ramadhan daa..
eksited !!!


hahaha, ape yg korg eksited kn?? puasa or raya?? i guess, sbb raya kn3?? xP
well, bg aku, yg aku ske.. bulan ni la aku boleh mperbaiki diri aku ni..
ceh, bunyi mcm budak baik.. haha.. tp xsalah nk menuju ke arah itew~
lgpn, bulan ni setan2 kne kurung, senang cketla bg sape2 yg nk berubah tu, insyaAllah kurg dugaan yg xbaik..


well, bulan pose ni separuh ak hbeskn dgn bekerje.. ==
tambahan ag, tym berbuka pulak tuu.. 
yg bestny, xtrse pon wktu berlalu kalo keje tu. tup2 da berbuka..
and myb, 6 aug ni ak quit keje.. bkn xbest atau malas tp xnak fokus stdy aku larii.. payah nk kejar t.. hahaha.
ckupla pngalaman sebulan bkje.. bg org yg bole buat tu, terusknla kje smbil stdy.. eh.. stdy smbil keje.. (ahhh, sme jee~)


so sad, tahun ni xmenyempat nk bpuasa kt umah, bbuka ngan parents, ngan nenek :<
xpela, rya t enjoy puas2 kt umah.. yehuuu..! xD


BAZAAR!!
hah! ni salah satu ke'best'an bulan ni, rambang mata tgok mknn weii..
tym kat umah da pk nk beli ape, tp biler da smpi kt ctu, lpe terus..
last2, bawak balik mknn laen.. hahaha
kat ctu gak kte leh cuci mata... ehhh.. hahaha.. (not me, not me)


apepn, walau ktne pn kte, pndai2 la jga diri, kawal nafsu..
bykkn bsabooO~ egt Allah.. :)
(slalu sgt dga ayt ni kannn.. mihmihmih)


salam Ramadhan wat smue, jga diri elok2, jgn smpi saket2..
t ade mse update ag.. Aslmkm.





Monday, July 23, 2012

masa semakin singkat..

Marshal..

dulu, nama ni yang slalu buat aku tension.. beliau slah sorg lecturer kat kolej aku..
smue kwn2 aku tawu betapa anti nye ak ngan beliau..
haha.. mmg xdinafikn, kalau boleh mmg langsung xnak tserempak ngan beliau..

byk kenangan pahit manis aku dapat sepanjang belajar lam kelas beliau..
dalam kelas aku slalu jadi 'mangsa' soalan2 cepumas beliau =.="
biler aku salah jwb mle la membebel.. aihhh~

tbe2, tahun lepas.. beliau kene heart attack.. rse simpati la jugak..
egtkn beliau terus bhenti mengajar tp ternyata tidak sma skali..
dalam sakit tu, beliau masih tegas mcm dulu.. haha

tak sangka, minggu lepas beliau dah meninggal.. wpn aku anti sesangat ngan beliau tp still sedih jugak ngan berita ni.. aku xsempat pun jenguk tym beliau terlantar..
denga dr kwn2 , keadaan beliau mmg da teruk, semakin kurus.. kanser perut.. hmm

macam xpercaya, baru aritu kali terakhir aku jumpa beliau..
beliau cakap yang aku ni dulu favorite student beliau.. tergamam.. patut pn byk sgt tnye soalan..
haha.. xpelah, simpan sbg kenangan :)

dalam kenangan, Dr. Marshal.. jasamu ku egt ,terima kasih.

Thursday, July 5, 2012

bufday pnya cerita

Horee! Horee! 


hahaha.. adohaii, umo da naik pn happy gak =="

sekarang angka kt depan da jadi "2".. xleh nk ngaku budak2 ag.. (ape ak peduli :P)


3/julai/2012-- genap da umo aku 20.. ho3.. yg sedih ny xdpat smbut tepat2 bday ak ngan tarikh tu kt swk.. tapi senyap2 family ak g wat "dinner besar2an" kt umah tuk smbut 2 mggu lebih awl.. hahaha.. 


ada skali pacik2 macik2, atok nenek, ngan kazen2 bekeng tym tu.. tacing sesangat~ isk2.. wpn xde present, tp ak happy sbb derang egt.. and kek yg mak aku beli pn cantek sgt2.. adela bentuk cam buku.. haha.. xcaye?? haa.. tgok lam gamba tu... 


kannn??
spesel kan?? hehe xD

cuti kali dok best sgt sbb kne balik awl.. ats sbb2 tertentu *sigh*
pasal cuti len kali ak cite~ entry ni khas tuk aku jee.. ngeh3..

3 julai, 1st class tuk sem 5.. aigoo, kacau bday mood aku.. >_< tp xpe ah, duk umah pon xde pape nk wat.. wifi pn xde.. aihhh .. 2 klas lam satu ari, stat pkul 8 pagi~ dgn mamai nye la kan g kolej.. smpai kolej, dsambut ngan bday wishes bertalu2.. hehe :)) tme kaseh klasmate2 aku.. nah flying kiss dr ak.. MMMMuaahhhh xD

geram nye, akak ksygn aku si "nabilah" ni bleh plak tlpe ==" dye egt bday ak bulan 8.. hahaha.. arhhhh.. FRUST~ xhrap pape spesel, just nk dye egt jee.. >_< tp xdela frust smpi nk bnuh dri tuu.. hoho.. smlm (5/7) kak biela ngan ak kua la g ts (plan ngan org len tp kua ngan org len~ huhu) kat ctu dye belikn aku jam wne merah.. di ulangi.. WNE MERAH! eksited giler2.. mle2 plih2 je pastu ble nk ltak balik, dye g amik, ckp nk beli tuk present bday.. tacing dctu yer~ TME KASEH XD

lain pulak citer ngan budak2 umah aku.. si iqa ni g heboh satu umah ak nye bday.. haha.. kantooi ak dah tua.. (eh2, still cun ag ek ;) ) pastu tepat kul duebelas dye ajk ak g mekdi.. g mkn sundae cone kt ctu.. sedap2.. balik2 je ak trus g bilik.. dgn niat nk g tuka bju~ biler ak bukak.. POOOOP! 
belon meletop.. ciss, budak2 ni saje nk knekn aku.. ak bka pintu trus derang letopkn belon.. terkejut den! seb bek jugak la derang x g sembur ngan tepung ==" eksited tgok belon byk2 kt atas katil.. tacing lagiii.. xsangke lak dlm diam2 derang wat plan.. patot smue nmpk suspicious je mlm tu.. 
TME KASEH ----> atiqah, maalini, qilah, az, amalina ;D


dpt gak present dr iqa, wallet wne merah.. di ulangii.. WNE MERAH!!
hahaa.. cantekkkk~ si khairul lak senyap2 beli kek secret recipe.. sedappp! tme kaseh Khairul :D

tepat kul 12 mlm gak dpt msej pjg lebar dr ecik Zulfikri.. sweet sgt2.. tahniah sbb jd yg pertama wish! xD haha.. disusuli wish2 dr org len~ ngeh2.. TME KASEH ;) 

update by 26/7:: busy sgt smpi xsempat nk update.. hehe.. maaf lmbat cket.. satu lg suprise dr 3 sekawan ni haa.. Hasmizam, Nurul Azwati and Nurul Ezuahani.. wpn lambat tp still tharu gak.. tme kaseh sgt2 cokelat yg korg bagi.. hehe.. TERIMA KASIH :)

sweet memory tuk bday aku.. wpn ad gak yg mngecewakn aku.. takpela, bulan mulia ni aku maafkn.. 2 mggu ag nk pose.. nk kmpul phala byk2 xD 

TME KASEH TUK SMUE ;) LOVE U ALL!

 

Saturday, May 26, 2012

pink?

semua pompuan ske pink..!

ya mehhhhhhhhhhh? apsal ak xske??? =.=

eishhh.. terngiang2 kat tinge aku ni.. spjg ari fkir psal ni.. -.- entah nape masuk lam otak bila org tbe2 ckp cmtu.. dunno why~

emmm.. kadang2 pk gak.. kasar sgt meh aku?? = =" sorilah, hehe..
bukan sbb nak jd tomboy bla3... tp xske nmpk lembut sgt.. hahaha.. ske lg simple..
xyah nk ssah2 pk, nk pkai bju ape, nk makeup bagai.. haisssh -.- leceh..

pink... ngeheeee,.. bukan xske , ske senany~ cme bkn mjadi pilihan utama kalo membeli brg2.. hahahaa..
well.. ak ske sumtink yg org skeliling ak xske sgt.. bru best.. hehe..
cth.. ramai org sokong MU so ak sokong CHELSEA
ramai org ske hijau so ak ske merah..
pink pon byk org ske k.......!
ape lagi~ errrrrrrr...
ramai org studi pagi so ak stadi tgah mlm smpi pagi.. >_< *dont do this at home*
 
but..

after ad sumOne nii, ckp yg aku ni mcm laki bla3.. ak xtaw nape ak duk teringat.. -.-" 
myb sbb ak xnak kena buli kowt... kot.. kot.. kot.. 

.
.
.
.
.

xpe2.. ubahla mne yg patot t.. mihmihmih..

|emak aku suka bawa gincu lam beg tym jln2 mse raya.. bila nak dekat rmh org tu, dye pksa aku pakai.. ngeheee.. xboleh tolak.. pakai gak.. kadang2 siap makeup kn aku skali.. omaiiiii.. mmg lawa giler laaa aku.. *perasan2* xD|

1 minggu lagi jumpa bonda terchinta!

Thursday, May 24, 2012

post lirik lagu pulak~ =.=

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia

Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya

Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu

Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya


|lagu aku smpi cni je pasal xtau ape ending cte aku.. hahaha -.-" lagu penuh (original) dye berakhir dgn ending yg baik..|


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2012/02/lirik-lagu-aku-suka-dia-ainan-tasneem.html#ixzz1voOrzmkA

Wednesday, May 16, 2012

gegeh sgt konon! xP

arhhhhhh... final exam  da dekat... bosan giler.. hahaha.. 2 mggu akan datang ni, bermulalah aktiviti xsehat aku time malam2.. korang jgn pkey negatip sgt.. hahaha..


ni haa.. aktiviti aku adalah berjaga sampai ke subuh! apamacam? kau mampo??


hahaha.. memey struggle habes la kan.. *padahal study last min* >_<"
heishh.. dah la sem ni byk subjek killer, tapi boleh pulak ak syok layan 'running man', 'versus', siap boleh pegi jalan2 tu.. hahahaha..


lagipun, ekut pesan lecturer ksygn jugak.. beliau pesan, "jangan stress2 sgt, njoy !"


perghhh.. hahaha.. 


yang paling aku xsabar, lepas exam balik sarawak!!!!
waaaaa, 5 bulan aku xbalek.. msty org2 swk rindu aku.. hahaha *ye2 je*
tapi, yang penting, aku sgt2 rindu rumah aku, fmily aku, kambing2 atok aku, and makanan2 swk.. mmg balik ni aku xleh duduk diam.. siap wat list skali.. nak mkn ape, nak pegi mne, nk beli ape... hehe


yang xbest nye, da 2 taon xsempat smbut bday kt umah.. 1 july da kena balik kl.. eishhh, xkire, aku nak sambut gak kat umah! xkire la awal beberapa hari.. hahahaha! *gelak jahat*


apela nk jadi ngan aku ni.. org sebok nk exam, aku lak sebok merancang aktiviti tym cuti.. adesss! *geleng2 pale*


mak aku da bape kali pesan, study na, study na... aku iye kan aje.. hahaha... ade la jugak aku study, tpi nak xnak je.. -.-"


okey, tu je.. aku nak tido.. penat.. hahaha.. gunite~


acu tera klik: selamat malam sayang...

Saturday, April 28, 2012

membuli atau dibuli??

yahhhh.. finally, sekian lme ny mnyepi.. mcm2 hal blaku beberapa mggu yg lepas.. fuhh.. Tuhan je yg tawu ape yg aku lalui..
btw, tu smue knangan mse lalu.. hek hek hek~


punyerla giler, agak2 lam 3 mggu lebih idup tanpa wifi.. huishh, mmg seksa sgt la kan.. and dalam mse2 getir tu la ak brubah jd "penggodam terhormat".. hahahaha... smue wifi yg lam list tu ak try godam.. mcm2 pword ak cipta sndri.. hahaha.. mmg mengarut tul.. ==" ak wonder, mcm mne sesenang ny penggodam2 laen wat mende ni.. teror la korg! hahaha.. 
ak xberjaya pon nk godam tp bjaya jugak la curik line (dgn alternatif lain)he3.. yg xbest ny slow mcm tutttt~ *ish3, xbek mencarut* 


and tym2 tu jugak la ad wifi yg open tu smue org.. cme ny kne beli prepaid kupon.. bla3.. kebetulan saat2 dperlukan.. dye bg free trial dlu.. huhuhu.. alhmdulilah tym free trial tu da abes, wifi umah ni da okey balek.. giler heavenn!! xD



tu bru cket, byk ag citer2 yg menarik.. hahaha.. ya meh??? 

bole laa..

sem 4 adela sem yg paling busy bg aku.. mcm2 kne buat.. college activities week la, orientasi budak2 junior laa.. dgn test2 yg dtg silih bganti.. mmg challenging giler.. nk cte smue pn mlas daa.. ak bg korg tgok gmba2 je la.. cuci mata.. hehehehe.. weee <3












pcaye x korg.. petak2 tu dbuat sndri tuk men scrabble... ?besa kan! 

satu ari tuk jadi 'kanak2' smula.. 








that's all for now.. bubye.. ;))




Sunday, March 11, 2012

emosi terganggu??

xde mood aku nak wat story.. xde yg menarik sgt pn.. sjak kebelakangan ni, byk kali tersentap..

ehh, bukan ke kwn tu harus ad tym kte ssah dan senang.. x ke rse dri kte kejam biler tym kwn plukn kte tp kte buat xendah... ?? mne kau tau, tym ni diorg ssah, kot2 sok2 giliran kte lak yg dpt ssah.. jgn biler kwn korg xpdulikn korg bru korg nk sedar..

aku xtau ak membebel psal ap.. just tbe2 terdetik kat hatii..
 grrr..

hurmm.. kadang2 rse sedih jgak, biler mengenangkan kwn yg dulu sgt rapat ngan kte tp ntah knape tbe2 menjauh dr kte.. biler tnye knape, beliau ckp xde pape, everythg still the same.. padahal mmg ketara sgt pn dye menjauhh.. ha6.. cam sedeyh jer.. xpela, ak terima.. life must go on.. x ke gitu??

kalau bole, ak xnak bnde ni tjadi agi.. rse mcm kte ni tmpt persinggahan lak.. biler dh bosan, dtggalkn mcm tu jee.. ello, ak ad psaan tau.. >_<"

ahhhh.. naper ni?? mbebel sorg2.. aishhh.. 

sorry kat sape2 yg ak pnah wat salah.. ak xsngaje nk sakitkn aty korg.. kdang2, mnusia buat tindakan tnpa bfikir pjg, mcm tu jugak aku.. tp tu smue mcm dh lumrah dlm hdup, bg kte pengajaran.. 

sblm ak mengarut pjg lebar ag.. bek ak stop.. hahaha.. ^^"


Thursday, March 1, 2012

membantu kepada yg memerlukan :)

Blood Donation Campaign!



haaaa haaa.. mne nak lari tu?? dga derma darah je korang lari.. aihhh.. meh cni duduk.. aku lom habis tulih agi ni.. spend la masa sekejap kat cni.. xlame pon, sekejap je.. he3..


so, bagi sape2 yang baik hati and murah ati, xtau mcm mne nak buat kebaikan kat bumi yg fana ni, mai la dtg ramai2 kat kolej den.. ado program derma darah 2 april ni.. toksah la malu2 kucing lak, ajk geng ramai2, lagi ramai lagi byk darah leh kutip.. wakakaka..


serius ni weiyh.. entry ni nak bagitau la sape2 yg berminat tuk dtg .. biler lagi kan korang nak jmpe kempen2 mcm ni.. 


haa? biler? katne? sat2, ni nak bg detail nii:::


tempat: vision college (konpem byk xtau nii ==")


alamat penoh:: ss6/12, kelana jaya, area belakang giant besar kelana jaya, pastu korang carik giant kecik sekitar ctu, belakang blok mini giant tu, d'ctula kolej aku~


tarikh ngan jam beroperasi:: 2 april 2012, 10 am - 4 pm


syarat2


- age 18 years and above (budak2 jgn gedik2 nk dtg)
- must be at least 45kg and above
- have no blood related diseases
- not on any medication
- no health issues
- not under influence of alcohol within last 24 hours or any drugs
- is not having menses
- last donation at least 3 months ago
- eat something one or two hours before donating blood
- have at least 7 hours sleep before donating blood.. zzzzz


ada sapa2 berminat? atau ada soalan?? sama2 kte sebar2kan iye, bole mbantu yg memerlukan.. kan??
mana tahu, waktu ni kita tlg org, esk2 pulak org tlg kte =)


Please contact +603-7803 8300 ext 107/108 for more information. :)


kempen ini hasil gabungan dengan Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR).

p/s: kami mengalu-alukan sapa2 yang nak mberikan sponsorship ;)

Friday, February 17, 2012

how to handle it??

ai ai.. hehe, aslmkm..

ilham dtg nii.. cm biase la, ilham dtg pagi2 tym smue org dh tido.. =="

How To Handle It??

amboi, tajuk pn nk gempak.. handle mnde tuu?
o-o 

korg tawu x? org yg korg fkir sdg bgembira , actually simpan seribu satu perasaan.. (tp xsmue ar kan.. ha6)

perasaan ap?? emm.. tabah, sabar, sedih, etc~
hehehe.. in my opinion laa, 
stiap mnusia xlari dr msalah.. myb arini kte happy, ntah esok , lusa, tulat, bulan dpan, taun dpan (ok2, tlebih lak) ap yg bkal kte hadapi..

MaSalaH,
itu sumtink yg xmustahil, xsah la kan kalo xde..
mcm mne nk handle??
actually.. it's depend on ourself.. rite?? *speaking dowhh*
mcm yg ak tulis kt atas, hehehe, bgantung pde dri kte nk handle mcm mne.. ad sesetgah org just diamkn dri, ad yg mngamuk xtentu psal, ad gak yg ber'blogging, & ad gak yg kua menyesatkn dri kat shoppg2 mall.. 

sdap weiii!


sebesar @ sekecik mne pn msalah tuu, kte msti egt.. ad jln pnyelesaian.. kdg2,kte plukn pndpt org ke-4 tuk dpt kn jln tsbut.. kan??

yg penting, jgn give up! thats the point!
bg ak sndri, ak hadapi ny ngan senyuman :)
fake a smile giteww.. hehe.. well, xnak la kan mnyusahkn org lain ngan msalah kte sndri.. slagi kte leh handle ngan baik.. 

crying??
ak mngaku~ ak mdah mnanges (kantoi2) sobs2..
tu saat ak sgt lemah,.. tym ak plukn someone tepuk blakang ak & sdarkn ak yg ak bkn seorg kt dunie nii..
xsalah kalo kte mnanges,.. hilang cket beban hati kte, legaa..

pendam?
mmm.. actually, xelok sgt memendam.. yelah, xsmue msalh kte leh share ngan org tp tabiat memendam ni leh wt kte giler.. hahaha.. so, ak sarankan la, sape2 yg xnk jd giler, g la korg wat blog kee, tp xyah la gtau nme korg.. kat ctu, korg leh luahkn psaan korg.. haaa, kn lega.. kot2, ad yg leh bg nasehat.. 

jalan2..
tabiat baru ak.. xtau la sjak biler~ hehe
g la jln2 kat mne2 pon, aslkn tawu jln balik, hehehe,
biler kte tgok org rmai2, free minda kte, msalh tu kurg trse.. betull, ce korg try.. kalo yg ad skandal2 tu, g la ajk skali.. hehehe , tetttttttttt!

setakat ni jer laaa, byk ag kje ak yg tertangguh.. bek ak siapkn cpat2.. kang xpasal2 jd satu masalah.. ha6..

bubye! aslmkm :)

Tuesday, February 7, 2012

Dia :)

dia?

skema ny tajuk.. hahaha.. 

ops! ter'sengaja pilih saiz tulisan besar pulak..

sorry.. hehe.. (^_^)v

aku pn xtau ape yg aku nk cter.. tajuk tu pun saje2 ak tulis... hehehe (yeker??)

bukan ape, 4 hari cuti.. nothing to do.. bored!

camnila hikayat hidup ak kat kl.. bosan.. tym cuti, smue balik kpg.. almaklumla, rumah korang dekat.. rumah aku nuhhh jauhhhhh..

so, mghabiskan masa kat umah.. berkurung.. wifi laju pun still xtau nak buat ap..

betapa gigihny ak, layan games kt fb.. cityville, hidden chronicles, empire.. bla3..
hbes kwn2 ak anta invitation men sme2.. hahaha.. sorry laa..

dh hbes men game, layan org laen yg on9.. chatting ntah paper.. luah psaan sane sini.. slagi hilang kesunyian dlm hati.. kannn..

ambil kesempatan org umah xde, aku karaoke sorg2.. hahaha.. xde sape2 nk kritik.. layan jiwangg!

aihh.. kalau la ad kat umah skrg.. leh ak layan budak2 kechik kat umah nenek tuu.. buli slagi boleh.. hahaha.. (ok2, bunyi agak kejam d'ctu)

dia,
hehehe.. actually, t'egt kat sumone yg ak xtau sgt ape status ak ngan beliau.. kawan laaa kot..
tym cuti xde dia, amat sunyi la kan!
konon...
hahaha..

atok, nenek.. i miss u!! (tetiber)
miss my family .. sobs2..

xpelah, esok dh stat balik kuliah.. xdela bosan sgt.. ad benda nk buat. kumpul ilmu byk2!!
i'allah, esok dpt result exam.. doa2kn la yer.. aminn.. 

tht's all .. asslmkm wbt :)