Pages

meh kalo nak beli =)

Sunday, October 23, 2011

peluang keEMASan!!

wahhh.. tajuk pn dh mcm GEMPAK giler~ >___<

hehehe.. actually, saje jer wat tajuk entry cmtuu, padahal, nak cter psal tajuk len~
eh3! jgn ler trus tuka link laen~ meh bce smpi abes dulu.. bkn ny salu pn korg jenguk BLOG ni.. kan3? ;)

sbnar-benar-benarny.. hehe.. nak citer pasal.....
jeng3!!! USAHA TANGGA NAIK KEPADA KEJAYAAN! (^____________^)v

bunyi cm boring jer an.. tp myb boleh beri smgt kat sseorg yg memerlukan~ (chewaaah..)
sbg teladan adek2,abg2,akak2.. meh bce perenggan seterusny... *dh smpi khorus nih..hehe*

dulu.. tym Admin form 3.. zaman lom kenal dunia kata org.. admin ni kire cm ske men2.. belajar pn sambil lewa jek.. myb sbb perasaan TERLAMPAU YAKIN.. adeihh =="
xpernah fail lam test (hahaha, yker?? sambil belek report kad~) sbb tu xtakut lgsg tym nk dekat PMR.. last2, biler dpt result....................................agak kecewa..............................sedih x?? .....
xdela dpt fail.. cme rse rendah diri yg teramat sbb kwn2 yg len dpt result yg lebih gempak.. mmg kecewa xsudah.. sakit beb biler ad yg "sindir" scara "berlapis".. alahaiii.. slh admin gak..

dr ctu, admin tanam AZAM tuk kalahkn diorg tym SPM!
tym form 4 & 5 tu mmg admin serius study! <-------------- tipu jer ni.. hehe.. xsrius 100% pOn.. ckit2 adelh..
trutama biler nk dekat SPM.. tym percubaan tuu, hampir2 jugak ulang kesilapan lampau.. tp dr ctu, admin yakinkn diri.. amik smue komen2 org tang mne yg kurang.. admin cr kesalahan & betolkn sblm tlambat..
ALHAMDULILAH.. mmg xsangka, admin dpt overall 6A dpd 10 subjek.. bkn nk bangga diri tp nk tunjukkn hasil usaha admin.. menanges beb tym dpt result tuu.. mmg perasaan tym tu ssah nk dgambarkn.. bygkn biler ap yg kiter usaha ngan penuh yakin leh bg result yg amat MEMUASKN!

dpd kisah admin ni lh, nk bagi semangat kat korang yg rse nk GIVEUP skrg.. kadang2, kekalahan kita pada waktu ni la yg leh suntik smgt tuk kiter naik lebih tinggi!
kegagalan bukan alasan tuk kita menyerah kalah.. Tuhan masih ad.. masing2 ad agama masing2, DOA pada Tuhan.. InsyaAllah.. kejayaan pasti MILIK KITA!

ok laa.. rseny cm dh terlebih ni.. entry kali ni bkn nk show result admin tapi nk share cmne dr kekalahan kte boleh bangkit capai kejayaa. berpegang pada

"USAHA TANGGA KEJAYAAN"

GUDNITE, ASLMKM =)

*xde gmba laa :(*

Monday, September 5, 2011

RAYA part 2!!

RAYA RAYA RAYA!!!!


wahaha.. raya jugak pON! hehe..
wpOn cme dpt beraya seminggu jek, ak manfaatkan dengan sckup2nye! sori ek kwn2 yg xsempat nak g umah korg.. taon depan ade ag, INSYAALLAH~

emm.. byk jgak yg ckp raya taon ni  xbest.. tapi! bagi ak-------> best giler2!!

utk pengetahuan korg, mcm besa la, family ak ske wat bju raya ekut tema.. SEDONDON gitu!
hahaha.. & tahun nie,tema kitorg---------------> HIJAU! (nie faberet kakak ak la nie!! xske3!!)
amik kaw! adeihhh...

aku, abah, adik =)
ak siap ad jurumekap yg xbertauliah~ ngeee.. ak nie mmg mlas nk makeup2 bagai,rimas.. so, aunty ngan uncle ak yg mmg xleh dduk diam,me'makeup'kn ak.. adeihhh... ak ckp XNAK,diorg wat jugak..

COMEI nye akuuu! 
heehehe... yg best nye raya tahun nie, ak jmpe org yg ak nakkkkk sgt2 jmpe! rindu kat beliau~ hehehe... comelnye beliau tp syg xleh nk bbual pjg ngan die... huhu >_<

makanan raya! emmm.. tahun nie xwat lemang, =( xsempat~ yg ak ngan kakak ksygn ak wat---> biskut batang buruk! hohoho.. memang buruk bebenor la.. tp CHEDAP tau! rugi sape2 yg x rase >_<
yg len smue "kek TUNJUK" hehehehe ^^"

ak rse xpuas ag berya... kalo x mngenangkan ak ad "presentation" kne wat,mmg ak xbalik klana jaya nie... duk SRWK lagieeee best!

apepoN..
SELAMAT HARI RAYA SMUA!! ^_^

Thursday, August 25, 2011

contest CATALYST!

hahaha..
sameQom..

mcm yg korg bce.. ak nk wat citer pasal satu contest yg sdg blgsg nie..
hehehe.. xtau cmne tergerak aty ak nk ekut contest yg sdemikian.. hehe..
skrg ak dlm kssahan nk cri para pengelike..
ad sape2 yg bek hati x nk tlg??? hehehe...

sape2 nk join atau nk tlg like tu..
korg leh like page die dlu.. ni haa die nye link..
http://www.facebook.com/pages/Ca_shas-vco-dot-blogspot/221027774574275

then, like sy nye pic ek.. hehe.. xcomel mne pon.. tp ok ar gak.. hahaha (perasan sudah!)
ni link gmba ak tuu..
my cuweet pic.. (!)

hahahaha.. ni alternatif ak nk cri para pngelike.. korg tolong2 la ek.. cayang korg smue.. !!
tenkiu..

kalo ad pape cdgn nk meraih pengelike,sila tggalkn komen.. ok?! ^_^

Tuesday, August 23, 2011

RAYA?? part 1

uwaaa.. bape ari lagi nak rye?? xkn xkire kowt~ hahahaha!
ak tau awl ag nk post citer psal rye.. an3?? >_< tp ats idea dr "kwn"---->incik has (mmg nickname sbena), nk post citer tym ak brye kecik2 dhulu.. huhu

tepat pukul 8 malam! sehari sblm rye~ ak dh terpacak dpan tv..(!) hehehe.. tggu "atok" ksygn kitew wat pngumumam kat tv... eksaited sgt nk tau biler tarikh rye.. tym tu mmg kecoh ar.. siap men "teka2" ngan adik... hahahaha~ (haishhh) lgi eksaited giler2 ble esoknye RAYA! yuhuuu~ yayyyy! ehem2..( ad ke bdak2 yg dh besau wat cmni gak???? o.O )

PAGI RAYA
awal2 ag dh bangOn.. hehehe.. bdak2 yg salu bgn lewat Pon smgt bgun awal (ye dak?)
pagi2 ske sgt dpt tlg mak ssun mknn lam bekas... (ad agenda tersendiri)
mne2 biskut yg berkenan tu,mmg xmsuk bekas---------->masok mulut! hahahahahaha.. (habisla kalo mak ak bce nie.. adesss!)

ATOK
niii haa.. umah pertama yg wajib kitorg g.. syook hbis~ hehehe.. (pn ad agenda tersendiri)
tym ni la ktorg amik mse tuk bsalam-salamn ngan atok,nenek,pacik&macik.. dlm mse yg sme,diorg la sasaran tym ak kecik2----------------> DUIT RYE PELISS! (tuuuu diaaa... tanduk dh kua)
tu dululah, skrg WAT AGI.. hahahaha! (jgn refresh page ini,mmg ak wat agi.. XP)

SEKOLAH.. haaa~ ni la bnde yg paling ak lpe tym rye.. hehehe.. buku tolak ketepi(!) .. ^_^ nO buku2 tym rye.. pas abis cuti,bru terHegeh2 nk siapkn kje skolah.. (amik kaw!) =="

MERCUN?
errrr... xmo aihhh.. trauma ak.. sakit tau! xpasl2 tggal parut kat tgn... adeihhhhh.. mercon BALING yg paling selamat.. an3?? hahahahaha! (ad yg angguk kew??)

tu jew ar.. xleh citer lebiyh2.. tggu RAYA part 2 nnt K? (cuming soon--->after raya)





assalammualaikom.. slamat berpuasa!

(3 ari ag balik kpg!! oyeaaaaahhh~)


Sunday, August 21, 2011

Presentation yang >{^*&(>PL!!

Assalammualaikum! (jawab2!! kang dose lak bulan2 pose ni xjwb salam.. hehehe)

first of all.. nak ucap tenkiu kat semua yang sudi follow saya pnye blog.. walaupn xsecantik mne tp insyaAllah akan dibaiki dari masa ke masa (ntah betul x bm ak nie?? tatabahasa lari sdah~)
terima kasih jugak ngan admin2 and the geng dalam BLOGGER AREA yang menambahkan agi idea2 tuk blog saya.. (skema nye ayat ak..hukhuk.. yang penting ikhlas ni>_< )

erm.. ok2.. berbalik, terbalik dan apam balik kepada tajuk kat tue...(!) aku nak citer pasal "presentation"..
#saya---------------------->aku# sme jek!

PRESENTATION!
aku tau banyak yang xske bab2 kne present nie... dan aku adalah golongan yg sme.. malas la ble dsuruh present nie..
^_^ yang PAYAH nye,biler kne present dlm bhse inggeriS... mmg berTERABUR aku nye grammar..
sape yang fhm tu untungla,bagi yg ssah nk fhm tu mmg nasibla.. hahahaha.. padan muke!
^_<  tambahan lagi... (chewahh.. ayat!) bile kne present tu, ofkos la kne bercakap berMINUTE2 dpan smue org... xkirela dpn student ker,staff office ker,org kpg ker..huhu
konpem! nervous xkan lari pnye.. wlaupon dh prepare punye cantik,kalo dh depan org ramai tu-->KETAR LUTUT! hahahaha~
>_< satu agi yang xbest nye tym present nie----->orang byk tnye SOALAN!
aishhh... mmg rse nak CEKIK jer sape2 yg byk tnyer tu, tpi kne kawal jgak..(!) kang xpasal2 kne potong markah~ 3_3 apatah lagi kadang2,ada gak membe2 yang ske knekan kwn tym present; ditanye nye soklan yg diluar kemampuan OTAK tu berfikir... adeihh... janganla buli org yg kat depan tue~~ KESIANN

TIPS!

aku boleh bagi satu tips yang sangat2 berguna tym present.. insyaAllah yang slalu nervous berdiri kat depan tu konpem lancar je ckp.. betullll~ xcaye TRY ar.. hikhik.. TIPS die adalahhhhhh.. jeng jeng jeng!!


BACA AYAT KURSI SEBELUM PRESENT! (hati aku rase tenang biler bce ayat nie.. PASTIkan korg ikhlas tym present ek!)

kepada sesaper yg ad presentation tue,ALL THE BEST wat korang..




Saturday, August 13, 2011

kemaafan

hai... walaupun admin memang xde masa nk update blog,(byk sgt kje tertangguh) tapi kali ni admin sedaya upaya nak wat post pasal "kemaafan" ni... cetusan idea lepas bangun sahur ^_^


bismillahirahmannirahim...




"…dan (sebaliknya) hendaklah mereka memaafkan serta melupakan kesalahan orang-orang itu; tidakkah kamu suka supaya Allah mengampunkan dosa kamu? Dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani. "(al-Nuur (24) : 22)


memang x dinafikan, memberi kemaafan adalah perkara yang paling sukar untuk kita laksanakan apatah lagi jika kesalahan individu tersebut amat sukar untuk kita lupakan... tapi... sedarkah anda,sebagai insan yang lemah,kita xkan pernah lari daripada melakukan kesilapan... cuba bayangkan jika anda yang melakukan kesalahan tersebut,dan terlalu sukar untuk anda mendptkan kemaafan,tentu sekali anda merasa beban seumur hidup kerana kesalahan yang tidak dimaafi tersebut...

walaupun hati kita terhiris dgn perbuatannya, dan amat sukar untuk kita melupakannya... bukakanlah pintu hati kita untuk memberi kemaafan supaya hidup kita tidak dibayangi 'kisah pahit' itu selama-lamanya...



Firman Allah SWT:“Iaitu orang yang mendermakan hartanya pada masa senang dan susah, dan orang-orang yang menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang lain. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara yang baik.”(Surah Ali-Imran:134)


memberi kemaafan adalah suatu perbuatan yang amat mulia... selain itu,insyaAllah akan memberi ketenangan dalam hati kita... janganlah kita saling memusuhi sesama umat Islam,sesungguhnya perbuatan memusuhi itu yang membuatkan kita dipandang serong oleh penganut agama lain...

Tiada manusia yang sempurna melainkan saling menasihati antara satu sama lain bagi memperbetulkan kesilapan dan memperbaiki diri menjadi insan yang lebih baik.

sejujurnya... admin pun pernah dalam situasi itu... memang hati terasa tidak tenang selagi kesalahan yang admin pernah lakukan dulu tidak dimaafkan, alhamdulilah,selepas diberikan sedikit kemaafan seakan-akan admin mencapai ketenangan yang paling indah dalam hidup... syukur sangat2 bila kesalahan kita dimaafkan...
ada jugak kisah yang berlaku dalam hidup admin... apabila rakan yang amat kita percayai mengkhianati perasaan admin... memang xdinafikan, amat sakit hati admin...namun, tak guna kita menyimpan dendam sebab hati kita juga yang akan merasa sakit... admin mbuat keputusan untuk memaafkan beliau... alhamdulilah, ketenangan itu memang ada... kenangan itu masih ada,tersimpan jauh didasar hati,sebagai peringatan... =)


saya sayang semua orang!! ^^ xnak gaduh2... minta maaf kalau ada terlanjur kata-kata...
"i'm sorry!!"-------------->ekut gaya Amir Maharaja Lawak...~ hakhakhak.. XD


assalammualaikum...

Friday, August 12, 2011

Ramadhan sudah tiba!

yeay2!! raye! raye!
ups!
hehehehe... terexcited lak.. pose lu..
alhamdulilah... jmpe ag ngan bulan ramadhan tahun ni.. wpn xdpt smbut ngan femily tapi rye ttap sambut ngan diorg k! hahahaha... XD
xdinafikn, kali ni.. awal2 pose ag, byk dugaan yg ak trime.. wlaupapepn,ak ttap tabah mhadapinye! insyaAllah.. ak xkan JATUH dgn bgitu mudah.. doa2kn la ye..
agpn, tym pose nie la waktu tuk kte PUPUK byk2 kesabaran lam dri ktew.. AN3??
jwb "ye" je~

xlupe jgak.. bulan puase nie mberi BRITA BAIK tuk fmily ak...
HAPPY sgt2!!  ALHAMDULILAH (jgn lpe bsyukur!)
ape brite tu?? hehehe
actually, KAKAK kesayangan ak dh dpt kje!.. ringan ckit beban fmily ktorg..
ak leh tsnyum lebar.. ad la yg leh tlong sponser tiket ak t.. hahahahaha! (ktawa jaat~)

uishhh.. XSABO nak balik... ak lom wat psiapn rye nie! cbuk stdy jek... jeles ngan org rmah..
tggula ak balik t, shopping sakan!!muahahahaha~

ak akan manfaatkn bulan baik ni (tym2 syaitan xde) tuk cari KETENANGAN....
SELAMAT BERPUASE TUK KORANG2 YG BPUASE... LURP U OLLZ

meh amalkan :)

Sunday, July 10, 2011

bupday~

alahai... bupday girl sdah mai... hahahaha~

hehe... actually, 3 julai ari tu bday ak... tym tu adlah hari yg mnyedihkn sbb bpisah ngan pemily ak... waaaaa~ T_T
tapi.. sebelum balik tu,sempat la sambut bday ngan pamily ak... best2~
yg paling bestnye,ayah ak berhempas pulas kje overtym tuk celebrate bday ak.. touching2~ sob sob..uhukuhuk..
comey kan kek nie~ emmm..chedap~
*terima kasih my beloved family <3*
tym mlm tu, henpon ak xleh duk diam.. ad je msej masok.. wish "epi bufday".. hepi sgt2 biler kwn2 egt kat kitew... (wpon owg yg dtggu2 lmbt wish~ aiyarkkk!)
comel sgt2!!!

ske2!!! hehehe
comel2!!

hahaha... ni present dr kwn2 ak... cantik~~~~~
ak mharapkan "bear" tapi.................... lpekn jela.. hahahaha... 
ad jugak yg belanja ak mkn... terharuuuuuuu u~ hehe..
meriah bday ak tahun nie... sonok sgt2!! 
tenkiu ye kawan2~ 

Sunday, July 3, 2011

CUTI pnye CERITA~

assalammualaikm.. (jwb2!!)
hahaha.. dh stat kuliah ag.. mak aih,xpuas cuti kowt.. xpe2,bulan 10 t ad ag.. hebat la!!
bru jer amik result exm td.. kputusn die mmg-------------->perghhhhhhhhh! mantap!
tgok jadual sem ni mmg penuh satu mggu~ terbaekkkk!!!!


nway! ak nk citer sal cuti lpas.. best sgt2.. wpn xder ar kua g jln2 sgt (bpe kali je kua==) tapi duk umah pn best aper~
tgas ak kat umah::


jge budak2.... (nakal giler... maseh kecik,biasela)
ni ha.. nme die Arissa
ni ag sorg.. kakak yg kat atas tu.. Alma Wafiyah
 aktiviti ak tym2 petang, jogging.. (maintain kurus!!) , amik gmbr, merayau umah nenek.. hehe
leh lak die posing cmni..

candid! hahaha

umah ak ade pokok kelapa & kedondong tau! (perlu ke ak mention??)

bunga bukan orkid! XP
yg bestnye tym cuti lpas nie... angin kuat... ape ag! men layang2 la.... best sgt2!! siap ak wat layang2 sendiri... alhamdulilah, terbang tggi giler!! (1st tym bjaya handle layang2~~)
penat ak wat... jadi jgak!
yg xbestnyer... ak pokai~~~~~~~ aduihhhhh.... salah satu tmpt ak byk mhabiskn duit kat "MY CHICKEN" =="
& tket belon.. mahal!!!
Add caption


chedapppp!!


mengenangkn duit dh kurg~ yker??


ermmm.. sebulan berlalu cmtu jew.. ad jugak cte2 yg xbest tp malas nk tulis (xpenting!)
papepon, tggu la cuti raya karang~ mmg best tu!! hahaha


smpai cni jela, rsenye dh byk ak tulis.. kang bosan lak.. haha.. tme kaseh sbb sudi singgah.. XD

Monday, June 13, 2011

:: kolej ::

mood; cuti panjang~

amik kau! nak sgt cuti, dapat cuti sebulan ^^" skarg ak xtau nk wat ap kat umah nie~
kje??
nak kje pe?? kat umah nie pn kje jugak.. jge budak2.. masak tuk adik2 balik skolah.. kn kje tu.. hehehehe... tapi kje tetap ak kat umah nie---> FACEBOOK-ing
find me on facebook!

stdy??
ahaha... bukan xnk stdy.. mmg dh niat dlm hati nk stdy, tapi.... malas!
ups~ ternyata ak nie pndai nasehat org suh stdy tapi ak sndri 2 kali lima... an3?? XD
jalan2??
uish~ giler! ak kalo dh duk kat swk nie mmg umah je la tmpt ak.. ak klua pon bknnye ad geng.. kalo ad pon,ak xajak.. hehehe.. agpn, ak xnk membazir duit jalan2 melainkn bsama family jek~ wpn dh 19 tahun ak idup kat SARAWAK BUMI KENYALANG (nama penuh tu), ak jarang klua... & tmpt sndri pon ak xknal tmpt2 yg mnrik... 
back to the topic!
eremmm.. tidak disangkal.. ak rindu dunia kolej ak (konon)... ak rindu kwn2 ak.. cme dlm msa yg sme, ak xnk tggalkn family ak~ kalau la boleh ku angkut diorg smue! hekhekhek XP
biler dipikir2 balik, sekembalinya ak ke kolej nnt akn disambut ngan result fial exam.. OH TIDAK! neves giler ~ cmne la agak nye result ak t.. jgn "kecundang" sudah.. err.. minta doa ye sekalian.. tenkiu2!! 
kesimpulannya (--> cm wat esei form 3 je) ak windu kolej ak... hakhakhak XD 
semoga ada yg rindu ak jugak~ itew sdah semestinya.. 
ni haa! budak2 kelas ak~ byk an?


geng2 aQu!

Sunday, June 12, 2011

_bola_

nie la game yg smue org paling ske~ terutama kaum Adam..
xtau ape yg best nye psal game nie, smue org mngejar satu bola yg sme... biler nk rebut bola, men kasar! Ish2~ 
wpon ak xminat sgt tgok bola, tapi ak penyokong setia
CHELSEA!!! (The Blues)
hehehe.. ups!
selain daripada itu (chewahh~).. ak sokong jugak team2 yg ada kat Malaysia nie.. haa?? nak tau ak sokong team mne~ jup3..
SARAWAK !!!!!!
kite mestila sokong team negeri sendri.. ye x?? hehehe.. harap2 pasni team sarawak akan bangkit semula.. amik balik piala2 yg ada kat Malaysia nie.. Harapan tggi tu~
ENCANG SARAWAK ENCANG!
aher kata dari ak... MAJULAH BOLA UNTUK MALAYSIA! hahaha..
mood:: bola!

Monday, April 4, 2011

-RinDu kamoO-

papa & mama
herkkkk!! naper ni??? tetiber jer.... timkaia... warghhhhh..!
urmm... al-maklumla.. hidup sbg perantau ni kne la bpisah ngan family.. hukhuk!
nak xnak, kne la TAbAh~
namun, sejauh mne ak leyh tabah hdup sendirian... (sendirian kew???)
haishhh... 3 hari ak duk nanges jek.. ak nie ske bab2 nanges ni.. hobi!
mujurla ade org yg leyh wat tempat ak mngadu.. hehehe.. saper??? mne leyh gtau..hakhak ;)
ag 2 bulan bru leyh balik... erghhh! lme ag kowt.... sabo je la... 
hidup harus dteruskn.. he3,.. 
mummy!! misssssssss u sooo much...

Wednesday, January 26, 2011

kawan...

mcm2 jenis kawan ada kat dunia tok... & mcm2 org dah ku nemu... 
mun ku ngga,smua sama jak.. xda yg laen..
ada la beberapa org yg rapat ngan ak.. 
tapi last2,cdak sama jak ngan yg laen... ku juak yg tggal sorg...
kwn2 ak byk yg dtg dr latar belakang yg mcm2... 
& kadang2... ak terdiam... mikir... naseb kwn ak yg xseberapa...
hmmm... lucu ngan idup ku dikpun... kwn silih berganti... kdang2 ak rsa ak tok jenis yg "habes madu,sepah dbuang"... ye ker??? ye.. ak mengaku...
setiap org yg ak nemu,ngajar ak mcm2 bnda... mybe ya yg org salu madah... kita idup tok salu belajar... proses utk mematangkn fikiran... 
to be honest.... ak bkn kwn yg sempurna... ak juak lam proses mendewasakn diri.. hahaha.. 

Monday, January 17, 2011

saje nak trying dulu@_@ hehe~

ehem2 uhuk2 hehehe~
oyeahhhhh ^^,
jadi gak ak wat mnda la nie..huhu.. wat 1st tym nie,ak xde idea nak post pasal ape... jadi,kira ni juz ORIENTASI...=P
ermmmm... coming soon.. ade la ak post cite2 yg wat ak emo2.. hehe
my post akn dtg dlm 3 bhse kowt.. huhu
1)bhsa sarawak -->negeri kamek
2)bhsa jawa-->aku wong jowo
3)bhsa rojak-->resepi ak..korg pon pandai..an3???
4)english-->broken eng...segan aku..^^"
5)bahasa jepon-->hahahaha..tipu jew~> xtmasuk dlm snarai..hait~
itu je yg ak nak celoteh.. xde mood.. ak harap sape2 yg terjmpe blog ak nie... follow ek~hohoho
ADIOS..BUBYE..GOODBYE~